Oduševili ih Brod, Tvrđa, katedrale, Čvarkuša, čobanac...

Slika korisnika admin
Ljubački darivatelji očarani slapovima u Rastokama

S ciljem promoviranja dobrovoljnog darivanja krvi i drugih  aktivnosti te zahvalnosti za dosadašnji uspješni rad, Aktiv dobrovoljnih  darivatelja krvi Ljubač organizirao je za članove, simpatizere i donatore  trodnevni izlet u Slavoniju i Baranju.

Na ovo još jedno u nizu putovanja zaputilo se 40-tak članova i donatora Aktiva ne samo iz Ljupča već i Krneze, Podvršja, Ljubačkih Stanova,  Rtine i Zadra.

Degustacija u Kneževim Vinogradima

- Uz kraće odmore i zakusku stigli smo u prvo naše odredište Slavonski  Brod. Uz pratnju i pomoć vodiča razgledali smo njegove kulturno-povijesne znamenitosti te posebno tvrđavu "Brod". U susretu s građanima  doživjeli smo samo lijepe trenutke. Uvjerili smo se kako Slavonci cijene i  vole nas Dalmatince. Put nas je dalje odveo do Đakova gdje nas je posebno dojmila čuvena đakovačka katedrala u kojoj smo razgledali kriptu  gdje su pokopani čuveni đakovački biskupi, a među njima svakako najpoznatiji J. J. Strossmayer. Nakon razgleda katedrala stigli smo do našeg  hotela "Termija" u Bizovačkim Toplicama, priča predsjednik DDK Ljubač i organizator putovanja ing. Mladen Dušević.

- Narednog dana u jutarnjim satima krenuli smo u posjet gradu Osijeku. Unatoč susnježici i snijegu u zimskom ugođaju razgledali smo  "Tvrđu", stari dio grada Osijeka, katedralu, Trg Sv. Trojstva, Vodena vrata,  zidine, Bastion i obalu Drave. Budući da smo Osijek obišli uzduž i poprijeko krenuli smo u obilazak Kopačkog rita i Tikveša, a potom smou u  mjestu Kneževi Vinogradi posjetili čuveni podrum PPK Belja gdje smo u  društvu domaćina degustirali odlična vina. Zatim smo se uputili prema  obližnjem mjestu Karanac u kojem smo prispjeli na tamošnju čuvenu  manifestaciju pod nazivom "Čvarkuša". Bili smo zaista lijepo primljeni  od strane organizatora i sudionika. Degustirali smo čvarke i druge delicije koje su bile izložene i ponuđene. Zalazak sunca nas je odveo na veselo  druženje i večeru u restoran gdje nas je gostoljubivo osoblje poslužilo  nadaleko čuvenim slavonsko-baranjsko jelom čobanac, priča Dušević.

Zahvala donatorima

- Trećeg i ujedno posljednjeg dana nakon što smo se oprostili s ljubaznim osobljem hotela uslijedio je povratak. Zahvaljujući lijepom vremenu  zaustavili smo se u Slunju te razgledali poznate Rastoke, stare mlinice i  ostale znamenitosti uživajući u šumovima brojnih slapova. Potom je slijedio zajednički ručak i nastavak prijateljskog druženja u obližnjem restoranu. U ugodnom raspoloženju nastavili smo prema Ljupču. Svi naši  članovi, donatori i simpatizeri bili su izuzetno oduševljeni ljepotama  Slavonije i Baranje te svime što smo vidjeli i doživjeli. Za realizaciju spomenutog izleta ovom prilikomzahvaljujem u ime preko 150 naših darivatelja i svoje osobno našim brojnim sponzorima i dobrotvorima koji  već niz godina materijalno i moralno podupiru rad Aktiva DDK Ljubač,  istaknuo je predsjednik Dušević.

Do naredne godine i ponovnog izleta u ovo vrijeme ljubački darivatelji  će, kako nam rekoše, i nadalje ustrajati na svim zacrtanim aktivnostima.  Prva koju će za koji dan realizirati bit će treća ovogodišnja akcija darivanja krvi na koju se očekuje kao i uvijek odličan odaziv ljubačkih humanista i njihovih prijatelja iz okruženja.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno