Za transport 1,1 kg kokaina visoke čistoće prijeti mu 12 godina zatvora

Slika korisnika admin
PIXSELL
Uz drogu zaplijenjen je i novac u eurima

Zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama jučer je  na Općinskom sudu u Zadru, pred sudskim vijećem kojim predsjeda sudac Domagoj Kurobasa, nastavljeno suđenje Zvonimiru Kovaču (45) iz  Posušja u BiH.

Kovač je uhićen 2. rujna oko 21 sat na odmorištu Nadin autoceste A1  nakon što su prometni policajci u suradnji s inspektorima Odjela kriminaliteta droga PU zadarske u putničkom kombiju, kojim je on upravljao,  pronašli 1,122 grama kokaina. Milijun i pol kuna vrijedan kokain, visoke  čistoće, policajci su pronašli u prostoru poda kabine između sjedišta vozača i suvozača u bijelom kombiju marke renault njemačkih nacionalnih  oznaka, kojim se Kovač sa šest putnika tog 2. rujna iz Frankfurta u Njemačkoj uputio prema Posušju u BiH. No, nakon tisuću prijeđenih kilometara i nekoliko državnih granica Kovačev plan osujetio je policijski  pas Luring koji je detektirao kokain za koji je utvrđeno kako je nabavljen  u Južnoj Americi te da nije bio namijenjen prodaji na zadarskom narko  tržištu. Kokain je bio oblijepljen ljepljivom trakom, a kod Kovača su policajci pronašli i više od 10.000 eura koje dovode u vezu s počinjenjem  kaznenog djela.

Ovaj hrvatski državljanin, s adresom u Posušju u BiH, se nakon  uhićenja pred policijom i državnim odvjetnikom branio govoreći da kokain nije njegov i da mu je podmetnut. Izjavio je kako je dan ranije isti  kombi vozio drugi muškarac te da vjeruje kako je kokain u prostor poda  kabine upravo on i ostavio.

Pri tom stavu ostao je sve do jučer. Nakon iznesenih dokaza koji mu ne  idu u prilog, a i činjenice da mu je za ovo kazneno djelo zapriječena kazna zatvora do 12 godina, on je u dogovoru sa svojom odvjetnicom Tanjom Budimir, izrazio spremnost za nagodbu oko kaznene sankcije.

Nakon kraće pauze njegova se odvjetnica s općinskim državnim odvjetnikom Draganom Bogatićem usuglasila da od suda zatraže odgodu  od 15 do 20 dana.

- Budući da braniteljica okrivljenog i državni odvjetnik suglasno predlažu da se rasprava odgodi radi moguće realizacije sporazuma, Sudsko  vijeće prihvaća taj prijedlog, kazao je sudac Kurobasa te novu raspravu  zakazao za 21. prosinac.

Zvonimir Kovač do sada nije osuđivan, nosilac je Spomenice Domovinskog rata i otac troje djece.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno