Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Još dva dana i konvoj kreće

02.12.2016. 23:00
Još dva dana i konvoj kreće


Bliži se vrhunac velike dvadesete po redu humanitarne akcije Vukovaru ZaDar, a sportska dvorana Šimuna Kožičića Benje puni se paketima koji su se skupljali u vrtićima, školama, ali i mnogim drugim ustanovama diljem Zadarske županije. Paketi će se u školu donositi još danas između 12 i 15 sati te u ponedjeljak, prije polaska konvoja od 7 do 8.30 sati.
Učenici su jučer svaki slobodan trenutak provodili u dvorani, čekajući pakete.
– Jako sam zadovoljan koliko je toga stiglo. Zasad je samo 16 škola od ukupno 50 donijelo pakete, a već mi se čini da je više toga nego prošle godine za taj broj škola. Učenici rado pomažu u nošenju paketa. U vrijeme dok je škola otvorena za donošenje paketa, ovdje će biti majstor škole na raspolaganju, rekao je Marko Marin, ravnatelj OŠ Šimuna Kožičića Benje koja uvijek služi kao sabirni centar i polazišna točka konvoja pomoći.
U nedjelju za Vukovar prva kreće takozvana pratnja – predstavnici organizatora, sudionika akcija, svi su bili pozvani.
Danas će se na Narodnom trgu uz nastupe zadarskih pjevača i klapa prikupljati donacije uz prigodnu prodaju radova djece, roditelja i odgojitelja zadarskih vrtića, a građani mogu donijeti pakete pomoći. Svi su pozvani i uplatiti novčane donacije na žiro račun vukovarskog Caritasa za čije se prebrojne korisnike svake godine u Zadru skuplja pomoć.
Cijelu akciju je pokrenula časna Melhiora Biošić, počasna doživotna predsjednica Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara Zadar, koja uz Zadarsku županiju i Grad Zadar organizira Vukova ZaDar.
Posebno kod ove humanitarne akcije je to što sudjeluju sva djeca Zadarske županije te je važan i njezin edukativan karakter.
– Nitko od nas nije premlad niti prestar da ne može činiti dobro. To ste vi pokazali i dokazali kroz sve ove godine, a posebno u svima dragoj i poznatoj akciji VUKOVARU ZA DAR. Znamo da se volite natjecati u igrama i sportu pa vas molim da ovoga puta preteknete jedni druge u darivanju našim dragim Vukovarcima, koji imaju puno manje od nas. Sreća je u davanju i darivanju uvijek daleko veća nego u primanju. U Vukovaru nam znaju reći da smo mi Zadrani s najviše srca i da naše srce kuca i djeluje za Vukovar, napisala je č.s. Melhiora u obraćanju svim sudionicima akcije.