Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kroz zabavu je i matematika laka

02.12.2016. 23:00
Kroz zabavu je i matematika laka


U četvrtak navečer po prvi put su učenici i učitelji Osnovne škole Sukošan sudjelovali u Večeri matematike, koju već četvrtu godinu zaredom organizira Hrvatsko matematičko društvo.
Riječ je o matematičkim radionicama za učenike i njihove roditelje koje se prvog četvrtka u prosincu održavaju diljem Hrvatske, u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.
– Drago nam je da je odaziv velik, a ono što nas veseli su ozarena lica naših učenika i njihovih roditelja, kazao je Branimir Peričić, ravnatelj škole.
Bio je ovo veliki doprinos OŠ Sukošan temeljnim vrijednostima na kojima se zasniva kvalitetan odgoj i obrazovanje djece. Lijepo je vidjeti uspješnu suradnju roditelja i škole, otvorenost i spremnost učitelja za nove ideje i uvažavanje potreba učenika.
– Ova manifestacija osmišljena je s ciljem popularizacije matematike i osvješćivanja njezine povezanosti s ostalim školskim predmetima i svakodnevnim životom, ističe Peričić.
Nositeljica projekta Večer matematike bila je nova učiteljica matematike Sandra Jurjević-Adžić, u suradnji s višom predavačicom mr. sc. Ljiljanom Koritnik, učiteljicama Rosandom Keran, Anom Peričić, Marijom Grdović i drugima.