Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Karamarkovim autogolom do sretnog boda

03.12.2017. 14:24
Karamarkovim autogolom do sretnog boda


U 15. kolu Treće HNL Jug, posljednjem ove jeseni, Zadar je na Stanovima odigrao 2:2 s posljednjeplasiranom momčadi prvenstva Valom. Dvaput je momčad Vjerana Simunića bila u rezultatskom zaostatku, a oba puta strijelac za Kaštelane bio je Josip Cikojević. I to oba puta na asistenciju Repića. Zadar je prvi put izjednačio s kreča, a najstrožu kaznu realizirao je Dragan Župan. U trećoj minuti sudačke nadoknade kao i protiv GOŠK-a i Jadrana LP, Zadar je stigao do izjednačenja i boda nakon što je Marin Karamarko loptu sproveo u vlastitu mrežu. Ponovno je igra Zadra bila za zaborav, a sreća je očito u posljednim kolima na njihovoj strani.


Repićeve minijature 
Prvi prijete gosti iz Kaštel Starog u 8. minuti. Repić je opalio s 18 metara, Karlo Jurjević je na pravome mjestu. Zadar uzvraća u 10. minuti, Župan je odapeo iz slobodnog udarca s tridesetak metara, lopta je preletjela preko gostujućih vratiju. Igrala se 18. minuta kada je Zadar opasno visio. Repić se sjurio po lijevom boku ušao u šesnaesterac i oštrim udarcem pogodio suprotnu vratnicu Jurjevićevog gola. U 27. minuti Jurić je centrirao s lijeve strane, Gagula prebacio loptu, a Rončević glavom tukao nedovoljno precizno. Rončević je u 31. minuti napravio pravi slalom po desnoj strani, ali njegov udarac s 20 metara nije bio dovoljno precizan. Repić je u 34. minuti ponovno izludio obranu Zadra, tukao s desetak metara, a Jurjević je krajnjim naporom ukrotio njegov udarac. U zadnjim minutama prvog poluvremena Zadar je stvorio veliki pritisak pred vratima gostiju iz Kaštel Starog, zaradio nekoliko slobodnjaka i kornera, ali lopta pravu, stopostotnu priliku nismo vidjeli. S rezultatom 0:0 otišlo se na odmor.


Sustizanje 
Već na početku drugog dijela trener Vjeran Simunić odlučio se za prvu izmjenu, umjesto Gagule u igru uvodi Viduku. U drugoj minuti nastavka gosti su imali veliku priliku za vodstvo. Pezo je ubacio iz kornera s desne strane, a Radovniković sam kao duh tukao glavom. Na sreću fantastičnom obranom istaknuo se Karlo Jurjević. U 52. minuti Repić se nakon jedne dubinske lopte sjurio u šesnaesterac domaćih, ali u presudnom trenutku njegov udarac nije bio precizan. Minutu kasnije gosti su poveli. Repić je ovoga puta bio u ulozi asistenta, a Cikojević iz prve eurozgoditkom s 20-ak metara dovodi svoju momčad u vodstvo. To je natjeralo trenera Simunića da iz igre izvadi Marija Jurjevića i uvede Šimurinu i to u vrh napada svoje momčadi. Repić je u 63. minuti udarcem s 25 metara ponovno na muke stavio Zadrovog vratara koji je bio na visini zadatka. Minutu kasnije Josip Jurjević je ubacio s desne strane, a Šimurina glavom pogodio vratnicu. A onda opet gol na drugoj strani. Repić je opet izmiješao obranu Zadra, na suprotnoj strani primijetio i uposlio Cikojevića kojem nije bilo teško s desetak metara zatresti mrežu Zadrana – 0:2. U 72. minuti Zadar je izjednačio. Čeko je u svom kaznenom prostoru igrao rukom, a sudac Tomašević odmah pokazao na kreč. Dragan Župan je uspješno izveo najstrožu kaznu i smanjio zaostatak svoje momčadi – 1:2. U posljednjoj minuti sudačke nadoknade Zadar je ponovno došao do izjednačenja. Colić je započeo akciju, uposlio na lijevoj strani Jurića koji ubacuje u šesnaesterac gostiju. Karamarko je nespretno zakačio loptu i na krivoj nozi uhvatio svog vratara – 2:2.




ZADAR 2


VAL 2
ZADAR – Igralište n Stanovima. Gledatelja: 100. Sudac: Emil Tomašević (Ploče). Pomoćnici: Anita Nenada (Dubrovnik) i Miho Trković (Gruda). Strijelci: 0:1 Cikojević (54'), 0:2 Cikojević (70'), 1:2 Župan (72'-11m), 2:2 Karamarko (93' – ag). Žuti kartoni: Sarić (Zadar), Repić, Karamarko, Kustura (Val). Crveni: Repić (drugi žuti), Šarić.
ZADAR: K. Jurjević, Sarić, Tokić, Jerbić, M. Jurjević (od 61' Šimurina), J. Jurjević (od 74' Colić, Gagula (od 46' Viduka), Jurić, Rončević, Torbarina. Trener: Vjeran Simunić
VAL: Dude, Repić, Šarić, Karamarko, Radovniković, Kustura, Grubić, Šimunović, Cikojević (od 75' Kuliš), Čeko (od 85' Radanović), Pezo. Trener: Mario Bašić


Izjavili su
VJERAN SIMUNIĆ, TRENER ZADRA
Moramo biti zadovoljni bodom
– Pribojavao sam se ove utakmice i pokazalo se da sam bio u pravu. Od ove tri utakmice od kada sam na klupi Zadra najbolje smo odigrali u Ivanbegovini, ali smo to skupo platili gubitkom tri igrača. S obzirom na sve što se događalo na terenu ovaj bod je dobar i za nas i za njih. Nova se borba vodi na proljeće. Moji igrači dali su sve od sebe, htjeli su, ali nije išlo. Zatvorimo ovu knjigu, moramo se pojačati, a onda krenuti u boj.
MARIO BAŠIĆ, PREDSTAVNIK VALA
Nismo imali mirnoću za pobjedu
– Čestitam svojim igračima na trudu, Zadar je kvalitetna momčad. Preko Repića smo planirali zaprijetiti domaćinu i u tome smo uspjeli. Na kraju nismo imali niti sreće, a nedostajalo je i malo mirnoće u završnici za pobjedu. Zadru želim sreću na proljeće, a isto tako i da ćemo se i mi pojačati i osigurati trećeligaški ostanak.