Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Inovacije – od uzgoja i eksploatacije ribe do brodogradnje

03.12.2018. 17:15
Inovacije – od  uzgoja i  eksploatacije ribe  do brodogradnje


U Županijskoj gospodarskoj komori održan je jučer drugi ciklus radionica Blue Labs i Scenario Workshop koje se održavaju unutar  projekta Blue boost, a u kojem Županijska komora Zadar ima ulogu vodećeg partnera.
Cilj radionica je upoznati sudionike s mogućnostima razvoja inovacija  u poslovanju kako bi kvalitetnije konkurirali za dobivanje inovacijskih  vaučera u vrijednosti do 9.000 eura koji će se u sklopu projekta dodjeljivati poduzetnicima za provedbu željenog inovacijskog procesa. Radionica je namijenjena mikro, malim, srednjim te startup poduzećima iz  Zadarske županije koja posluju unutar plavog sektora, a koji obuhvaća  područja poput ribarstva, brodogradnje i zelene brodogradnje, održavanja plovila, obalnog i morskog turizama, akvakulture, robotike, novih  materijala i ostalih. Novac za ovaj projekt je osiguran unutar Europskog  fonda programa Interreg Adrion.
– Ovo je namijenjeno malim poduzetnicima u plavom sektoru gdje  ćemo im pokazati kako razviti poslovne modele, kako promisliti o budućnosti i slično. Ukazat ćemo im na mnoge primjere inovacija u ovom  sektoru, od uzgoja i eksploatacije ribe do brodogradnje, rekao nam je  jučer voditelj radionice, dr. Emir Džanić, koji je je stručnjak u području  inovacija i konzultantskih usluga i direktor poduzeća Cambridge Innovative System Solutions Ltd. Istaknuo je kako u Hrvatskoj ima jako puno  pristupa ribarenju, te kako na ove radionice dolaze ljudi koji žele naučiti  neke nove stvari koje će im pomoći u razvoju posla.
Osim njega, kratko predavanje održala je i Mira Krneta, voditeljica HABOR-ovog ureda za Dalmaciju koja je okupljane poduzetnike upoznala s  raznim uslugama i kreditima koje mogu ostvariti.