KOLEGIJ ŽUPANA Završetkom Poliklinike i rješavanjem dnevne bolnice znatno će se poboljšati zdravstvena skrb pacijenata

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
U idućoj godini 18 razvojnih projekata za što je predviđeno 110 milijuna kuna
Autor: 
Adaptacijom dnevne bolnice smanjit će se troškovi, a zdavstvena skrb će se podići na još veću razinu. Gradit će se i zgrada ispostave Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije u Ninu
Zvonko KUCELIN
Završetkom Poliklinike i rješavanjem dnevne bolnice zaokružio se sjajan projekt koji će znatno doprinijeti poboljšanju zdravstvene skrbi

Nakon što je Nikica Miletić pročelnik Upravnog odjela za javnu nabavu i upravljanje imovinom Zadarske županije podnio izvješće odnosno, nacrt prijedloga odluke o davanju suglasnosti zadarskoj Općoj bolnici za raspolaganje imovinom, a riječ je o rušenju postojeće zgrade i izgradnji odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju te adaptaciju dnevne bolnice Službe za kirurgiju što će koštati 37,6 milijuna kuna bez PDV-a, na danas održanom kolegiju župana, zadarski je župan Božidar Longin naglasio kako se završetkom Poliklinike i rješavanjem dnevne bolnice zaokružio jedan sjajan projekt koji će znatno doprinijeti poboljšanju zdravstvene skrbi.

37 korisnika energetske obnove

- Mislim da ćemo adaptacijom dnevne bolnice smanjiti troškove, a zdravstvenu skrb i usluge podići na još jednu veću i kvalitetniju razinu - rekao je župan Longin.  

Osim toga, kako se moglo čuti, gradit će se i zgrada ispostave Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije u Ninu gdje je na ponovljenom natječaju za izvođača radova prihvaćena ponuda od 3,5 milijuna kuna.

Šefica županijskih financija Bibijana Baričević govorila je ukratko o 18 razvojnih projekata za sljedeću godinu za što je predviđeno 110 milijuna kuna od čega je 70 posto iz EU sredstava, a ostatak iz županijskog proračuna, a najveći dio sredstava ići će za sustav navodnjavnja. 

Lovro Jurišić pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove izvijestio je o odabiru korisnika sredstava za sufinanciranje mjera e-mobilnosti na području Zadarske županije u ovoj godini, za što je izdvojeno 188 tisuća kuna, a pristigle su četiri prijave. Županija će financirati 50 posto tog iznosa. Riječ je Parku prirode Vransko jezero, potom Boriku d.o.o., Nacionalnom parku Paklenica i Turisthotelu d.d.

Izvjestio je i o rasporedu sredstava korisnicima za energetsku obnovu obiteljskih kuća u Zadarskoj županiji u ovoj godini, pa je tako rekao kako se 37 korisnika pravovremeno javilo na natječaj i ispunilo uvjete za dobivanje sredstava, odnosno za povrat uloženog novca u sveukupnom iznosu od 900 tisuća kuna.

Za kulturu 9,7 milijuna kuna

- Bilo je ukupno 48 prijava, ali 37 ljudi je "upalo". Oko 100 tisuća kuna je još ostalo neiskorišteno, pa ćemo dogodine nastaviti s ovim projektom. Sad imamo i više iskustva, pa vjerujem da ćemo to još bolje međusobno iskomunicirati - zaključio je Jurišić.

Predstavljen je nacrt prijedloga programa javnih potreba u prosvjeti, sportu, kulturi i tehničkoj kulturi za 2019. godinu, pa se tako za škole planira izdvojiti 128,8 milijuna kuna. Za financiranje javnih potreba u sportu izdvojit će se tri milijuna kuna, a za kulturu 9,7 milijuna kuna od čega je najveći dio iznosa za zadarsko Kazalište lutaka i Narodni muzej.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (1 glasova)