Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadarski šleper pomoći krenuo put grada heroja

03.12.2018. 17:00
Zadarski šleper  pomoći krenuo  put grada heroja


I u ovogodišnjoj 23. po redu velikoj humanitarnoj akciji "Vukovaru ZaDar“ prikupljena je ogromna količina pomoći za vukovarske  obitelji koje žive u teškim socijalnim uvjetima. Tako je jutros iz Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje, gdje je već tradicionalno bio sabirni  centar u kojem su se prikupljali paketi s pomoći, krenuo put grada heroja pun šleper prikupljene pomoći u hrani i higijenskim potrepštinama.
– Odaziv na ovu dugovječnu humanitarnu akciju kojom Zadrani pomažu Vukovarcima je kao i do sada bio odličan. U akciji je sudjelovalo 30  osnovnih škola, 10 srednjih i 5 vrtića, doznajemo od ravnatelja Osnovne  škole Šimuna Kožičića Benje Marka Marina, koji još dodaje da su učenici  bili sretni što i ove godine mogu kupovinom najnužnijih namirnica i higijenskih artikala pomoći siromašnim stanovnicima Vukovara.
Također, novčana sredstva ni ove godine nisu izostala, pa je tako na  račun Caritasa Vukovarskog dekanata uplaćeno 33.000 kuna, od čega je  većina novca prikupljena na središnjoj manifestaciji ove akcije, održanoj  u subotu na Narodnom trgu, dok je kao i uvijek 10.000 kuna uplatila Zadarska županija.
Posebno su se, doznajemo još od ravnatelja Marina, u ovogodišnjoj  akciji izdašnom pomoći iskazali Župa Kolan, Solana Pag, Grad Nin, naselje Novi Bokanjac i tri marketa iz Paga. Navedimo još da je konvoj prije  polaska blagoslovio don Dario Tičić, župnik župe na Belafuži.