Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

“ZAJEDNO SMO JAČI” Kasipović: Samo ćemo zajedno lakše rješavati probleme osoba s invaliditetom

03.12.2018. 17:30
“ZAJEDNO SMO JAČI” Kasipović:  Samo ćemo  zajedno  lakše  rješavati  probleme  osoba s  invaliditetom


Već tradicionalno, jedanaestu godinu za redom Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije upriličila je prigodno druženje povodom Međunarodnoga dana invalida, koji se svake godine obilježava 3.  prosinca. U prostoru Arsenala okupili su se tako brojni članovi ove udruge, kao i predstavnici lokalne vlasti.
Obraćajući se velikom broju okupljenih članova udruge i ostalim uzvanicima, među kojima su bili gradonačelnik Branko Dukić i župan  Božidar Longin sa suradnicima, predsjednik Udruge tjelesnih invalida  Zadarske županije Jozo Kasipović istaknuo je kako se ovogodišnji Dan  invalida obilježava pod sloganim: Zajedno smo jači.


Pomoć Grada za kupnju kombi vozija
– Ovaj slogan odabran je jer smatramo da ćemo samo zajedno probleme osoba s invaliditetom rješavati na lakši i kvalitetniji način. Većinu  problema, posebno kad se radi o mobilnosti i parkirnim mjestima na  području grada, uspješno smo riješili, a kad se pojavi neki novi problem  ukazujemo na njega i uz pomoć Grada Zadra i Županije ga rješavamo,  kazao je Kasipović koji je zahvalio čelnim ljudima Grada Zadra i Zadarske županije, kao i predstavnicima PU zadarske na uspješnom rješavanju problema osoba s invaliditetom.
Posebno je predsjednik Udruge apostrofirao kupovinu novog kombi  vozila za prijevoz teško pokretnih osoba s invaliditetom i naglasio veliku  pomoć gradonačelnika Dukića koji je ispunio obećanje i ovom značajnom donacijom pokazao da Grad Zadar sustavno brine o osobama s invaliditetom.
Zadarski gradonačelnik Branko Dukić istaknuo je da će Grad Zadar i  nadalje skrbiti o osobama s invaliditetom i pomagati u poboljšanju  njihova položaja kako bi se što više uključili u sve segmente društvenog  života.
– Grad Zadar će promptno reagirati na svaku vašu potrebu, a tako je  bilo i prilikom kupnje novog vozila nakon što je jedan vaš član ukazao na  dotrajalost starog kombija. Angažirali smo se i oko Centra Mocire da se  taj toliko potreban projekt konačno realizira, istaknuo je gradonačelnik  Dukić i čestitao svim osobama s invaliditetom njihov dan.


Župan ukazao na problem zapošljavanja
Zadarski župan Božidar Longin posebno je naglasio potrebu rješavanja najvažnijeg problema osoba s invaliditetom, a to je zapošljavanje.
– Unatoč postojanju zakonskih rješenja još je važnija njihova provedba  u praksi, i na tome treba stalno raditi. Mi u Županiji zapošljavamo četiri  osobe s invaliditetom, oni su svi odlični i marljivi radnici koji na posao  dolaze s osmijehom, pokazujući time koliko je važno pružiti priliku za  rad osobama s invaliditetom zbog čega se kod njih javlja osjećaj korisnosti i samopouzdanja, istaknuo je župan Longin.
Jučerašnji domjenak pratila je i izložba radova članova foto sekcije i  maketarske sekcije Srednjoškolskog đačkog doma Zadar, pod mentorstvom prof. Damira Tolića. Također, ravnatelj Srednjoškolskog đačkog  doma Ivan Đula darovao je ovom prigodom Udruzi tjelesnih invalida Zadarske županije sliku s učeničkim radovima.