NAGRADE Uzdanice ruralnog turizma Zadarske županije nominirane za »Suncokret«

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
Turistička zajednica Zadarske županije predložila 18 gospodarstava
I ove su godine kandidati TZ Zadarske županije radosno ugostili ocjenjivače, odlično predstavili svoje programe i rad na terenu te s pravom očekujemo brojne nagrade kao i u nekoliko ranijih godina, istaknuli su iz Turističke zajednice Zadarske županije
Roni BRMALJ
OPG Ante Prtorić nominiran je u kategoriji Turistička seljačka gospodarstva

Turistička zajednica Zadarske županije prošlog je mjeseca za nagradu »SUNCOKRET ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award« nominirala projekte, programe i pojedince koji svojim djelovanjem značajno doprinose razvoju ruralnog turizma Zadarske županije.

Sedam kategorija

Nagrada »Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award« dodjeljuje se u sedam kategorija. Turistička zajednica Zadarske županije kandidirala je sljedeće: u kategoriji Turistička seljačka gospodarstva OPG Žampera iz Žmana, OPG Ante Prtorić iz Kolana te Mićanovi dvori iz Obrovca. U kategoriji Tradicijska (ruralna) domaćinstva nominirani su Vila Premasole iz Zemunika Gornjeg, Ražnjevića dvori iz Polače te Vila Čulina iz Poličnika. Tradicijska (ruralna) gastronomija naziv je kategorije u kojoj su nominirani »predstavnici« Zadarske županije: Agroturizam Odžaković iz Nadina, OPG Svemir Troskot iz Stankovaca te konoba Nono iz Kolana. Za najbolje u kategoriji Vinski turizam nominirani su Vinarija Škaulj iz Nadina, Vinarija Fiolić iz Zadra te Kraljevski vinogradi iz Petrčana. U kategoriji Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru nominirani su UO Rajna iz Starigrada, PZ Maslina i Vino iz Polače te PP Vransko jezero sa sjedištem u Biogradu na moru, a u kategoriji Ruralno turistički projekti predložen je Maškovića Han iz Vrane.
Jedna od kategorija je i projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka: »Zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla«, »Zaštićena oznaka izvornosti«, »Zajamčeno tradicionalni specijalitet«, »Eko proizvod«, »Hrvatski otočni proizvod« i druge marketinške oznake, a u toj kategoriji su predloženi OPG Krsto Matulić iz Pašmana i OPG Zubović iz Kolana kao predstavnik Udruge proizvođača Paškog sira.
Nakon što su posjetili sve kandidate i uvjerili se u kvalitetu njihovih projekata i programa, ocjenjivači će do kraja godine obaviti ocjenjivanje i rangiranje te na sjednici Ocjenjivačkoga suda donijeti konačne odluke, obavijestiti prijavitelje i kandidate o rezultatima ocjenjivanja te će slijediti svečana dodjela nagrada početkom 2021. godine.

OPG Matulić – Otočni paket emocija

- I ove su godine kandidati TZ Zadarske županije radosno ugostili ocjenjivače, odlično predstavili svoje programe i rad na terenu te s pravom očekujemo brojne nagrade kao i u nekoliko ranijih godina, istaknuli su iz Turističke zajednice Zadarske županije.
OPG Matulić s otoka Pašmana ovu je nagradu dobio već dva puta 2014. i 2016. godine, a ove godine je nominiran u kategoriji »Nositelji zaštićenih i marketinških oznaka« jer njegovi proizvodi nose oznaku »Hrvatski otočni proizvod«.
Članovi HUTRR-a su posjetili OPG Matulić, pregledali gospodarstvo, dobili potrebne informacije te objavili svoj opis OPG-a na svojim stranicama pod naslovom OPG Matulić – Otočni paket emocija.
– Vlasnici OPG-a Matulić, supružnici Ana i Krsto Matulić iz Pašmana postali su zaštitni znak kvalitete utemeljene na otočnoj tradiciji. Predstavnici su nove, mlade generacije koja je shvatila da je otočna izolacija zapravo izvor beskrajne kreativnosti. A da njihova maštovitost i inovativnost uistinu nemaju granica, dokazuju svojim kozmetičkim i prehrambenim proizvodima koji su postali must have, piše HUTRR.


Klub članova Selo

Natječaj za nagradu Suncokret svake godine raspisuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj »Klub članova Selo« pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i HTZ-a. Natječajem se prikupljaju prijave projekata, programa, aktivnosti pojedinih fizičkih i pravnih osoba (turistička seljačka gospodarstva – OPG-i, poduzetnika u ruralnom turizmu, udruga, zadruga, turističkih zajednica, jedinica područne i lokalne samouprave i ostalih pravnih osoba) koji djeluju u području ruralnog turizma.


NOMINIRANI SU:

OPG Žampera iz Žmana, OPG Ante Prtorić iz Kolana, Mićanovi dvori iz Obrovca, Vila Premasole iz Zemunika Gornjeg, Ražnjevića dvori iz Polače, Vila Čulina iz Poličnika, Agroturizam Odžaković iz Nadina, OPG Svemir Troskot iz Stankovaca, konoba Nono iz Kolana, Vinarija Škaulj iz Nadina, Vinarija Fiolić iz Zadra, Kraljevski vinogradi iz Petrčana, UO Rajna iz Starigrada, PZ Maslina i Vino iz Polače, PP Vransko jezero sa sjedištem u Biogradu na moru, Maškovića Han iz Vrane, OPG Krsto Matulić iz Pašmana, OPG Zubović iz Kolana kao predstavnik Udruge proizvođača Paškog sira
 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)