U ZADRU U 68. GODINI ŽIVOTA Umro književni povjesničar i romanist Valter Tomas

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
Na Filozofskom fakultetu u Zadru držao kolegij iz suvremenog talijanskog jezika
Autor: 
Vedran SITNICA
Valter Tomas

Hrvatski književni povjesničar i romanist Valter Tomas umro je u utorak u 68. godini života u Zadru, doznaje se na zadarskom Sveučilištu.
Tomas je rođen 1952. godine u Zadru. Radio je na Odsjeku za talijanski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Zadru je od 1983., gdje je držao kolegij suvremenoga talijanskog jezika, vježbe iz talijanske sintakse, stilistike i metrike.
Od 1986. do 1990. bio je uključen u znanstveni projekt Filozofskog fakulteta »Književnost u dalmatinskoj periodici na talijanskom jeziku u 19. i 20. stoljeću«, a od 1998. do 2002. član je istraživač u znanstvenom projektu »Hrvatska jezična baština u povijesnim dokumentima«.
Bio je član uredništva Zadarske smotre te suradnik Leksikografskoga zavoda »Miroslav Krleža« u Zagrebu.
Autor je više knjiga, među kojima i »Hrvatska književna baština u zadarskome tjedniku La Dalmazia (1845. - 1847.)«, »Gazzetta di Zara u preporodnom ozračju: prijevodi hrvatske poezije i ostali književni prinosi«, »Taljianski prijevodi hrvatske poezije i ostali književni prilozi u Gazzetta di Zara«.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3.5 (2 glasova)