Od opremanja ravnateljičina ureda i zgrade Poliklinike do poljoprivrednih potpora

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Na Aktualnom satu vijećnike zanimala brojna područja
Autor: 
Tražimo od vas da nam dostavite sve fakture kako je utrošen taj novac jer od djelatnika škole saznajemo da nije utrošen za poboljšanje života i učeničkog standarda, već za opremanje ureda. Ravnatelj ne treba biti u derutnom uredu, ali ovo je ipak prevelik iznos, rekao je vijećnik Zubčić. Župan Božidar Longin mu je obećao da će dobiti tražene fakture
Vedran SITNICA
Upozorila na probleme s parkiranjem u Poliklinici - Helena Mikulandra

Na 4. sjednici Županijske skupštine pitanja za Aktualni sat prijavilo je 14 vijećnika. Otvorio ga je Jure Zubčić iz SDP-a s dva pitanja. Zanimalo ga je hoće li doći do smjene Upravnog vijeća Ljekarne Zadar čija je uprava predložila Županijskoj skupštini preseljenje ljekarne Varoš u unajmljeni prostor na Crvenim kućama, a tražio je i obrazloženje za dodjelu sredstava za hitnu intervenciju Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi koja je u 2020. godini od Zadarske županije dobila najviše novca, 234 tisuće kuna. Vijećnik Zubčić je iznio tvrdnju da je taj novac, kako je kazao, škola utrošila u opremanje ravnateljičina ureda.

Prometni kaos kod Poliklinike

- Tražimo od vas da nam dostavite sve fakture kako je utrošen taj novac jer od djelatnika škole saznajemo da nije utrošen za poboljšanje života i učeničkog standarda, već za opremanje ureda. Ravnatelj ne treba biti u derutnom uredu, ali ovo je ipak prevelik iznos novca, rekao je Zubčić. Župan Božidar Longin mu je obećao da će dobiti tražene fakture.
Helena Mikulandra iz SDP-a iznijela je probleme u Poliklinici te ju je zanimalo tko vodi održavanje spomenute zgrade.
- Sanitet nema svoje ugibalište pa dolazi do prometnog kolapsa, a što će tek biti kad u prostor Poliklinike useli Hitna pomoć, kazala je Mikulandra. Župan je odgovorio da su svjesni problema, pogotovo s parkiralištem, s čime je problem u cijelom gradu te se nadaju da će taj problem riješiti parkiralište na Ravnicama.
- Što se tiče Hitne pomoći, ona će imati poseban ulaz i neće se njihova vozila miješati s onima koja ulaze u zgradu Poliklinike, objasnio je Longin.
HDZ-ovu Nevenku Marinović je zanimalo stanje s poljoprivredom, konkretnije jesu li potpore otišle u prave ruke i koliko je utrošeno za pomoć poljoprivrednicima
- Mi smo u zadnjih pet godina odobrili i rasporedili više od pet milijuna kuna. Naši su kriteriji usuglašeni s kriterijima Ministarstva poljoprivrede i ono je dalo suglasnost za naš program poticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju. To su manji poticaji, ali držim da smo s time napravili puno i težit ćemo i dalje pomaganju, pogotovo mladim početnicima u poljoprivredi, a posebnu potporu dajemo za ekonomske proizvođače, naglasio je župan Longin.
Angelo Žilić iz Domovinskog pokreta je želio znati hoće li se sanirati potencijalno opasna županijska cesta Murvica - Briševo te županijska cesta Prkos-Škabrnja te je apelirao da se na tim cestama postave adekvatni znakovi ili uspornici koji će onemogućiti divljanje na cestama.

Problemi u zdravstvu

Nezavisni vijećnik Davor Čerkuć upitao je župana odobrava li on da ravnatelji ustanova koji su korisnici proračuna, imaju paralelne poslovne aranžmane, aludirajući na rad tvrtke Arheologija art, kojoj je navodno suosnivač David Ricov, inače zaposlenika NMZ-a. Župan mu je odgovorio će ovo provjeriti.
- Ukoliko nije u sukobu interesa i ako je sve zakonski ispravno, ja nisam taj koji će nekome suditi, rekao je kratko Longin.
Ivica Žuvela otvorio je pitanje preseljenja ambulanti iz Doma zdravlja te je pitao hoće li župan nešto poduzeti u vezi dopisa nezadovoljnih liječnika.
- Držim da je komunikacija jako bitna i o problemima ću razgovarati s predsjednikom podružnice Liječničke komore, rekao je Longin koji je naglasio važnost Poliklinike.
- Poliklinikom smo željeli objediniti kompletnu uslugu zdravstva na jednom mjestu, a nadam se kako će u ovoj godini započeti izgradnja nove medicinske škole, rekao je Longin.
Na Aktualnom satu još je bilo govora, među ostalim, o aglomeraciji Karinskog i Novigradskog mora, demografskoj obnovi u Obrovcu, odloženom opasnom otpadu u Biljanima Donjim, a vijećnici će odgovore dobiti pisanim putem.

Ljekarna još ne seli s Poluotoka

Odmah na počeku sjednice Županijske skupštine, u ime Kluba zastupnika HDZ-a Željko Šoša tražio je da se s dnevnog reda skine deveta točka na kojoj se trebalo raspravljati o preseljenju ljekarne Varoš iz centra grada. Uklanjanje točke s dnevnog reda tražili su, kako kaže, zbog napisa u medijima.
- Iako smatram da je sve napravljeno uredno, tražimo da se ova točka skine s dnevnog reda. Natječaj je oglašen na stranicama Ljekarne i javio se jedan ponuđač, međutim počele su špekulacije o tome da se ne radi transparentno. Zato tražim da se novi natječaj oglasi i u lokalnim medijima. Ništa se neće dogoditi ako je odgodimo do sljedeće ili neke druge sjednice, kazao je Šoša.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno