Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Ivanov: Cibona nas nije mogla iznenaditi

Autor: Matej Lordanić

03.01.2009. 23:00
Ivanov: Cibona nas nije mogla iznenaditi

Foto: Zvonko KUCELIN



Uz Roka Stipčevića najzaslužniji igrač Zadra za pobjedu u velikom derbiju protiv Cibone bio je Dejan Ivanov. Bugarin je postigao 22 koša uz 8 skokova i na taj način pridonio trijumfu prvaka Hrvatske.
– Dobro smo odigrali. Dobro smo se pripremili i ni u čemu nas nisu iznenadili. Jako smo dobro čuvali Prkačina, slično kao u Zagrebu. To je odlučilo utakmicu – reći će Dejan pa nastaviti o sljedećoj prepreci, grčkom Maroussiju.
– U ponedjeljak idemo u Grčku. Trebamo pobijediti kako bismo se plasirali u drugi krug, ali ne želim unaprijed govoriti o pobjedi. Pleslić? Ne znam točno što će biti, rekli su da će ostati ako pobijedimo Cibonu. Kao trener on je odličan i to se vidjelo – zaključio je Ivanov.
Tomislav Ružić je solidno iskoristio svoje minute na parketu, postigavši 11 koševa uz šest skokova.
– Vidjelo se odmah da će to biti teška utakmica. U prvom poluvremenu smo se borili s njihovim vanjskim šutom koji je u prvoj četvrtini bio vrlo uspješan. Kada smo se mi stisnuli u obrani, odigrali nešto agresivnije i zatvorili Prkačinovu igru leđima, odvojili smo se na veću razliku koju smo održavali u drugome dijelu – kazao je Ružić.
Američki branič Marlon Garnett na svojoj posljednjoj utakmici u sastavu KK Zadar nije ulazio u igru zbog problema s povišenom temperaturom. Unatoč tome što je u Zadru proveo vrlo kratko vrijeme, ostat će mu lijepe uspomene iz ovih dana.
– Bilo je to lijepo iskustvo, iako kratko. Ne želim reći da je završilo na razočaravajući način, jer smo se sporazumno razišli. Rekli su mi da imaju pet stranaca u momčadi i mislim da su ovim potezom razmišljali o Prvenstvu Hrvatske koje tek dolazi, jer su tamo drugačija pravila što se tiče stranaca. Juby bi trebao dobiti hrvatsko državljanstvo, ali ne znam hoće li to biti na vrijeme. Jedan stranac je bio višak i to sam u ovom slučaju ja. S jedne strane, to im je i financijsko olakšanje, jer mi ne trebaju isplatiti ostatak ugovora. Osjetio sam da trebam donijeti odluku sada, jer ako predugo budem čekao, mogli bi me se tada riješiti. Nema ljutnje, svi su bili odlični i uvijek ću imati mjesto u srcu za Zadar. Nikako ne mogu reći da sam pogriješio došavši ovdje – u jednom dahu će Marlon pa nastaviti o sljedećem klubu:
– Za sada izgleda da idem u Cedevitu. Tamo ću biti do kraja sezone. Oni pokušavaju ući u NLB ligu, a ja se nadam da ću im u tome pomoći. To bi bilo odlično za njih, i ulazak u NLB ligu s Cedevitom je sada jedino o čemu razmišljam – za kraj je kazao Garnett.
Branič Cibone Davor Kus smatra da je Zadar zasluženo pobijedio.
– Zadar je zasluženo pobijedio jer mi nikako nismo uhvatili ritam cijelu utakmicu. Prelagano su nam zabijali nakon “pick and rolla”, a na kraju nismo imali ni potrebnu dozu sreće. Imali smo i mi pogrešaka, ali ključ je bio u našoj obrani, jer smo u svakoj četvrtini primali oko 20 poena, u drugoj čak 31. Teško je pobijediti kada vam Zadar zabije gotovo 90 poena. Anderson? Odradio je tek jedan trening s nama, ali unatoč tome je odigrao solidno i vjerujem da će biti pojačanje za nas – rekao je reprezentativac Kus.
Lukša Andrić je na parketu proveo svega 15 minuta, a za to vrijeme je postigao samo četiri koša uz dva skoka.
– Došli smo u Zadar pobijediti i dobro smo otvorili prvu četvrtinu. Pogodili smo neke šuteve, ali u drugoj četvrtini se Zadru otvorilo, počeli su zabijati, previše su zabili i odvojili se. Mi smo pokušavali stizati, došli smo do -3, ali bliže nismo mogli.
Kapetan Cibone Nikša Prkačin nije bio raspoložen za razgovor s okupljenim novinarima.