Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Navijači su nas nosili do pobjede

Autor: Matej Lordanić

03.01.2009. 23:00
Navijači su nas nosili do pobjede

Foto: Zvonko KUCELIN



Atmosfera je bila neopisiva. To je nešto zbog čega ću pamtiti košarku nakon kraja karijere. Igranje pred 10 tisuća navijača, ne gledatelja nego navijača, nešto je što se pamti i o čemu se priča. Navijačima svaka čast, neponovljivi su, kazao je Stipčević
Rok Stipčević je bez sumnje odigrao svoju najbolju utakmicu ove sezone, i to upravo protiv zagrebačke Cibone, onda kada je najviše trebalo. Postigao je 22 koša uz samo jedan promašaj iz igre, a tomu je dodao dva skoka, pet asistencija, tri ukradene lopte i čak 10 pretrpljenih prekršaja za ukupnu valorizaciju 35. Time je zaslužio epitet najkorisnijeg igrača kola.
– Prije utakmice smo znali da je Cibona u vrlo dobroj formi. Vidi se da kupuju i da imaju financijsku moć. Ušli su među najboljih 16 momčadi u Europi i imaju golemu kvalitetu, što su dokazali pobjedama protiv Maccabija i Olympiacosa. Mi smo odigrali povijesnu utakmicu, jer, ako se ne varam, od hrvatske samostalnosti niti jedna utakmica nije napunila dvoranu od 10 tisuća gledatelja. Ostavili smo srce na parketu i smatram da smo kroz želju i htijenje zaslužili ovu pobjedu. Ispoštovali smo gotovo sve što smo dogovorili s trenerom. Dominirali smo od prve do posljednje minute i zaslužili pobjedu – rekao je Stipčević.
Pred kraj utakmice ste pomalo pali i dopustili Ciboni da se približi?
– Dogodio se lagani pad koncentracije, što su oni iskoristili, jer svaka će velika momčad poput njih to iskoristiti. Unatoč tomu, utakmica je mirno privedena kraju u našu korist. Pobjeda je ipak pobjeda.
Atmosfera je bila zaista sjajna?
– Atmosfera je bila neopisiva. To je nešto zbog čega ću pamtiti košarku nakon kraja karijere. Igranje pred 10 tisuća navijača, ne gledatelja nego navijača, nešto je što se pamti i o čemu se priča. Navijačima svaka čast, neponovljivi su. Veliko im hvala, ne znam kako bih im na drugi način mogao zahvaliti – kazao je Rok.
Sada vam slijede obveze u Eurocupu, idete u goste Maroussiju?
– Idemo u Atenu po pobjedu. Cibonu trebamo ostaviti iza sebe, iako je to povijesna utakmica za Zadar i Hrvatsku. Moramo se koncentrirati na Maroussi. Oni su puno bolji kod kuće nego u gostima i zato moramo biti oprezni. Pobijedili su kompletnu Rigu, prije nego što su se Letonci raspali. Konkretno, najveća opasnost nam prijeti od njihovih fizički dominantnih centara. Idemo na pobjedu kako bismo izborili drugi krug i kako bismo u daljnju fazu natjecanja ušli s prve pozicije. Kroz agresivnu obranu trebamo tražiti put prema pobjedi, i to ne samo protiv Maroussija, nego u svakoj utakmici do kraja sezone – zaključio je Rok.