Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Stipčević je igrač za reprezentaciju!

Autor: Roman Morović

03.01.2009. 23:00
Stipčević je igrač za reprezentaciju!

Foto: Zvonko KUCELIN



Ovo je velika pobjeda momčadi. Od prve do posljednje minute smo kontrolirali utakmicu, naročito u segmentu obrane. Odradili smo sve ono što smo se dogovarali na treninzima i mislim da je naša dobra obrana bila ključ pobjede, kazao je Denis Pleslić
Zadar je u subotu pred, bez pretjerivanja, deset tisuća raspjevanih navijača (uostalom, toliko stoji i u službenoj statistici) razbio najljućeg rivala i došao do pobjede u najvažnijoj utakmici dosadašnjeg dijela sezone. Bila je to utakmica za “biti ili ne biti”, a Zadar je hrabrom i agresivnom igrom, naročito u obrani, ostao u punoj trci za plasman na završni turnir regionalne lige. Dapače, ovom je pobjedom na tablici čak i preskočio Cibonu zbog boljeg međusobnog omjera.
– Ovo je velika pobjeda momčadi. Od prve do posljednje minute smo kontrolirali utakmicu naročito u segmentu obrane. Odradili smo sve ono što smo se dogovarali na treninzima i mislim da je naša dobra obrana bila ključ pobjede. U drugoj četvrtini smo pronašli petorku koja je u tom trenutku najbolje funkcionirala na terenu i tada smo izvrsnom igrom u napadu napravili presudnu razliku. Vidjeli smo što nam najbolje ide i na to smo se većinu vremena oslanjali. Imali smo jedan mali pad u igri početkom četvrte četvrtine, no uspjeli smo se izvući iz te male krize i na kraju smo zasluženo došli do pobjede. Čestitam mojim igračima na velikoj borbenosti tokom svih četrdeset minuta – nije skrivao svoje zadovoljstvo nakon velike pobjede trener Zadra Denis Pleslić.
Na pitanje ostaje li i dalje na mjestu trenera prve momčadi, Pleslić je kazao:
– Ja sam istaknuo svoju kandidaturu za trenera Zadra još prije utakmice sa Splitom. Mislim da se pitanje prvog trenera treba riješiti tijekom idućeg tjedna. Želim pobjeđivati u kontinuitetu, ne želim se zadovoljiti samo s jednom pobjedom, a da bi momčad funkcionirala, mora se znati tko je prvi trener. To je vrlo važno zbog svega onoga što trener mora kontrolirati u jednoj momčadi.
Nepošteno bi bilo nakon ovakve utakmice izdvajati bilo koga iz momčadi Zadra, no ako je netko zaslužio epitet igrača utakmice, onda je to definitivno Rok Stipčević. Jedini je proveo svih četrdeset minuta na parketu i, što je najvažnije, zadržao je visok stupanj agresivnosti i koncentracije od prve do posljednje minute.
– Stipčević je za ovu utakmicu zaslužio ocjenu “pet plus” jer je pomeo njihova američkog razigravača (Calloway, op.a.) i razigravača naše reprezentacije (Kus, op.a.). Prema tome, Stipčeviću je mjesto u reprezentaciji i to hitno, jer on kvalitetom to zaslužuje. Tko tvrdi drugačije, ne razumije što je košarka – kazao je direktor Zadra Giuseppe Giergia i dao svoje kratko viđenje utakmice.
– Odigrali smo vrlo kvalitetnu utakmicu. Neke su se stvari konačno iskristalizirale, a između ostalog ona koju ponavljam već duže vrijeme, da “klupa nikada nije kratka” nego da našim igračima samo treba dati mogućnost da se razigraju. Pobijedili smo jednu euroligašku momčad u utakmici kojom smo dominirali svih četrdeset minuta.
Tijekom ovog tjedna trebala bi stići i konačna potvrda Denisa Pleslića kao trenera prve momčadi KK Zadar.
– Nakon odlaska Petrovića ja sam odmah rekao da mi u Zadru imamo izuzetno kvalitetne ljude koji poznaju košarku, a inercijom trener je postao Denis Pleslić i ostat će sigurno do kraja sezone. On ima moju stopostotnu podršku, a tijekom tjedna ćemo i formalo riješiti to pitanje – kazao je Giergia.