Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Dožupanica Rađenović obišla korisnike programa Pomoć u kući

03.01.2011. 23:00
Dožupanica Rađenović obišla korisnike programa Pomoć u kući


Predstavnici Zadarske županije te Općine Zemunik Donji i Doma za odrasle osobe Zemunik kao i predstavnici Grada Benkovca danas su posjetili korisnike programa Pomoć u kući starijim osobama kojeg provodi Dom za odrasle osobe Zemunik.
Riječ je o akciji koja se, već tradicionalno, treću godinu zaredom provodi u povodu nadolazećih blagdana, odnosno pravoslavnog Božića i Nove godine, a u sklopu koje se posjećuju svi korisnici spomenutog programa na području Benkovca i općine Zemunik Donji, bez obzira na nacionalnu pripadnost i vjeroispovijest. Današnji je događaj započeo okupljanjem u Domu za odrasle osobe Zemunik, gdje su Rajka Rađenović, zamjenica župana Zadarske županije, Veselko Čakić, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine u Zadarskoj županiji, Davorka Krnčević, ravnateljica Doma za odrasle osobe Zemunik i Željko Katuša, iz Grada Benkovca pripremili darove te potom krenuli u posjet ukupno 58 korisnika programa, u većem dijelu pripadnika srpske nacionalne manjine.
Grad Benkovac je za ovu prigodu pripremio 20 božićnih poklon paketa, u kojima su sadržani hrana i higijenske potrepštine, dok su, također po 20 jednakih paketa pripremili i Zadarska županija i Dom za odrasle osobe Zemunik.
Prva stanica prilikom obilaska starih i nemoćnih, bio je dom Milana i Jovanke Šaponje u Smilčiću, koji su se ovom posjetu ugodno iznenadili i svoje goste srdačno dočekali.
– Jako smo zadovoljni brigom koju Dom vodi za nas. Nikad nam ništa na nedostaje, uvijek nas netko posjećuje, obilazi, pomaže u svemu i na tome sam jako zahvalna. Danas ste me ugodno iznenadili i hvala vam svima na tome. Želim vam svima zdravlje i sreću i para punu vreću, poručila je baka Jovanka svojim gostima, koji su ove uistinu lijepe i u rimu uklopljene želje primili s iskrenim osmjesima.
Kako je pojasnila Davorka Krnčević, program Pomoć u kući starijim osobama ima ukupno 58 korisnika, od kojih je dio socijalno ugrožen, a dio korištenje ovog programa samostalno plaća.
– Svi korisnici programa svakodnevno dobivaju ručak, koji im na kućnu adresu donosi “jelonoša”, a ovisno o individualnoj procjeni potreba, Dom se brine i za održavanje osobne higijene korisnika, čistoći prostora u kojem žive, donose im se lijekovi, posjećuje ih medicinska sestra, plaćaju im se računi, pomaže im se oko poslova u kući i izvan kuće i slično, kazala je Krnčević, napomenuvši kako je broj korisnika u posljednje vrijeme narastao zbog čega su i kapaciteti njihove kuhinje sada već popunjeni, pa je u planu njezino proširenje.