Teško ozlijeđen pješak (20) na Bulevaru

Slika korisnika admin
Tomislav JERAK
Mladić je zadobio teške ozljede

Da su pješaci u  posljednje vrijeme najugroženiji sudionici prometa pokazalo se i u jučerašnjem  slučaju kada je prelazeći  pješački prijelaz na semaforiziranom raskrižju na Bulevaru,  nedaleko Autobusnog kolodvora, nastradao 20-godišnji  mladić.

Na njega je naletjelo vozilo  marke "honda civic" zadarskih  registracija kojim je upravljao  58-godišnji vozač. On se kretao  ulicom Dr. Franje Tuđmana nakon čega je zbog neprilagođene  brzine prilikom kočenja prednjim dijelom vozila udario  mladića nanijevši mu teške  ozljede. Vozač nije bio pod utjecajem alkohola no slijedi mu  kaznena prijava zbog izazivanja  prometne nesreće pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima oko svjetla na semaforu.

Pješak je odmah po dojavi o  nesreći kolima Hitne medicinske pomoći prevezen u Opću  bolnicu Zadar gdje je zadržan  na promatranju. Iako su mu  utvrđene teške ozljede, neslužbeno doznajemo kako nije u  životnoj opasnosti te da je u  nesreći izgubio nekoliko zubi i  ozlijedio ruku. 

A zdrastveno stanje 14-godišnje djevojčice koja je teško  stradala u prometnoj nesreći  prošlog četvrtka poslijepodne,  kako doznajemo iz zadarske  Opće bolnice, za sada je stabilno, no još uvijek se nalazi na  Odjelu intenzivnog liječenja.

Nesreća se dogodila u mjestu  Murvica, a djevojčica je oborena u trenutku kada je pretrčavala cestu na neobilježenom dijelu prometnice nedaleko Trgovačkog centra "Metro". Na nju je naletjelo vozilo  marke "alfa romeo" zadarskih  registracija kojim je upravljao  23-godišnji vozač. On je, kako  smo saznali, iz Gračaca, a zbog  prebrze vožnje već ima evidentiranih nekoliko prometnih  prekršaja.

Što se tiče stradale 14-godišnjakinje, ona je u trenutku  nesreće bila s dvije prijateljice  koje srećom nisu ozlijeđene.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno