Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Turistička zajednica u tornju

03.01.2011. 23:00
Turistička  zajednica u tornju


Kupit ćemo poslovni prostor Erste banke kako bi ga iskoristili za preseljenje ureda Turističke zajednice. Toranj Kneževog dvora je reprezentativni i dobro uređen prostor u središtu grada i to je najprikladnije rješenje za Turističku zajednicu, rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić


Grad Pag će od Erste  banke kupiti poslovni prostor  koji se nalazi u prizemlju tornja  Kneževog dvora i u taj će se  prostor preseliti uredi Turističke zajednice koji se nalaze u  trošnoj zgradi na Dominikanskom trgu.
 – Kupit ćemo poslovni prostor Erste banke kako bi ga  iskoristili za preseljenje ureda  Turističke zajednice. Toranj  Kneževog dvora je reprezentativni i dobro uređen prostor u  središtu grada i to je najprikladnije rješenje za Turističku  zajednicu, rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić.
Grad Pag je vlasnik Kneževog  dvora i kupnjom tornja postat će  vlasnik cijelog kompleksa nekadašnjeg sjedišta gradske  uprave. Toranj Kneževog dvora  je vrijedan dio spomeničke  baštine Paga. Na njemu je bilo  zvono kojim se od 15. do 19.  stoljeća gradske vijećnike pozivalo na sjednicu Vijeća.
Početkom 20. stoljeća sjedište gradske uprave je iz  Kneževog dvora preseljeno na  Branimirovu obalu i tada je na  toranj stavljen sat, a u prizemlju tornja je bio zatvor kojeg  su Pažani nazivali “pržun”. Šezdesetih godina prošlog stoljeća  nekadašnja Riječka, a danas  Erste banka je od Grada Paga  kupila toranj Kneževog dvora i  u njemu je uredila poslovnicu.  Nedavno je Erste banka, nakon preseljenja svojih ureda u  zgradu u Veloj ulici napustila  poslovni prostor u prizemlju  tornja Kneževog dvora.  Dogovori s predstavnicima Erste  banke su pri kraju i do ljeta bi  se uredi Turističke zajednice  trebali preseliti u novi prostor.