Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Župan Zrilić primio jedriličare i atletičare

03.01.2012. 23:00
Župan Zrilić primio jedriličare i atletičare


Zadarski župan Stipe Zrilić danas je u Maloj vijećnici Doma županije upriličio primanje za jedriličare Šimu Fantelu i Igora Marenića te Atletski sportski klub Zadar, koji su prije nekoliko dana dobili nagrade Hrvatskog olimpijskog odbora
Zadarski župan Stipe Zrilić danas je u Maloj vijećnici Doma županije upriličio primanje za jedriličare Šimu Fantelu i Igora Marenića te Atletski sportski klub Zadar, koji su prije nekoliko dana dobili nagrade Hrvatskog olimpijskog odbora.
Jedriličari kluba Sv. Krševan Šime Fantela i Igor Marenić proglašeni su najboljom posadom u 2011. godini, dok su atletičari dobili priznanje “Matija Ljubek” za 52 godine rada Atletskog sportskog kluba Zadar.
Župan je ovom prilikom nazočnima uputio novogodišnju čestitku, ali i svim sportašima Zadarske županije, te im se zahvalio na rezultatima i nagradama koje su ostvarili u protekloj godini:
– Sve nagrade koje vi osvajate, zapravo su i naše nagrade, jer tako na najbolji mogući način promičete Zadar i Zadarsku županiju. No, vi ste nam i uzor, jer se do uspjeha ne dolazi samo zahvaljujući talentu. Tu je puno napora, rada i odricanja, poručio je župan Zrilić te dodao kako će Županija i dalje pomagati sport te ulagati u sportske sadržaje jer, kako je istaknuo, trebamo više raditi i na poboljšanju tjelesnog zdravlja žitelja Zadarske županije.
Župan Zrilić poželio je mladim jedriličarima uspjeh na predstojećoj Olimijadi u Londonu, a trener Edo Fantela kazao je kako se medalji možemo nadati jer imamo razloga za to, a jediličari već ovih dana u Nacionalnom parku Paklenica počinju s pripremama za OI.
Dopredsjednik atletskog sportskog kluba Zadar Marijan Klanac podsjetio je kako se na Olimpijadi natječu i jedriličari iz kluba Uskok, Kostov i Cupać, a zadarski atletičari, koji su proteklu godinu obilježili brojnim rekordima i medaljama, imaju velike šanske za sudjelovanje na Olimpijskim igrama u Brazilu 2016. godine.