Hrvatski vitez Zlatko Perić dobio svoju ulicu

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Svečanošću otkrivanja ploče s natpisom Ulice Zlatka Perića, hrvatskog branitelja u zaseoku Barjašići u Poličniku je započelo obilježavanje Dana obrane, 22. obljetnica obrane Općine Poličnik. U nazočnosti oko 250 suboraca, branitelja, brojnih udruga i mještana ploču je otkrila obitelj hrvatskog branitelja Zlatka Perića, ratni zapovjednici Nedjeljko Jukić, Mihovil Zupčić, Danijel Kotlar i Danijel Telesmanić Did.

- Trajnu zahvalnost i najdublje poštovanje dugujemo svim hrvatskim braniteljima koji su se hrabro i spremno uključili u obranu napadnute nam domovine te konačnom pobjedom svima nama osigurali slobodan i miran život u vlastitoj državi. Sada naš Zlatko živi kod Gospodina, zaključio je župnik don Damir Juričin koji je blagoslov ulice predvodio u zajedništvu s Alojzijem Kneževićem, župnikom Galovca i Suhovara.

San o hrvatskoj državi obitelj Marijana Perića, poput mnogih hrvatskih obitelji, platila je onim najvrijednijim - životom sina Zlatka koji je u 38. godini života poginuo 22. siječnja 1993. u Poličniku. Iza njega je ostala supruga Vjera Perić i četvero malodobne djece od 13 do 6 godina života: Kristijan, Monika, Ana i Ante.

- Čuvši zov domovine kao djelatnik zadarske građevinske tvrtke Jadran, Zlatko Perić samo je želio doprinijeti ostvarenju višestoljetnoga hrvatskog i svog sna o slobodnoj, neovisnoj i demokratskoj hrvatskoj državi koju, nažalost, nije dočekao, rekao je Dario Buljat iz Suhovara, voditelj cijele svečanosti obilježavanja Dana obrane Poličnika.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno