Gradi se mrtvačnica i dovršava projekt sirane

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Gračac će u 2016. raspolagati s 13,75 milijuna kuna

Općina Gračac u ovoj godini raspolagat će manjim sredstvima u odnosu na 2015. godinu. Planirani proračun iznosi 13 milijuna i  756 tisuća kuna i manji je od prošlogodišnjeg, koji je nakon drugog rebalansa iznosio 15 milijuna kuna.

Prema riječima Nataše Turbić, načelnice Gračaca, razlog manjeg proračuna u ovoj godini jest znatno smanjenje prihoda od poreza. To  međutim, ne bi trebalo utjecati na neke od značajnih projekata koje u  ovoj Općini imaju u planu dovršiti.

- Neke od važnih nam projekata koje namjeravamo ostvariti su izgradnja mrtvačnice, rekonstrukcija poslovnog objekta „Centar za javne politike", ruralna elektrifikacija naselja, dovršetak projekta sirane, navela je  Turbić.

Sirana Gračac

Radovi za izgradnju mrtvačnice iznosit će 361 tisuću kuna. Ruralna  elektrifikacija na području Općine Gračac iznosit će 708 tisuća kuna, a  njezinim dovršetkom povećat će se životni standard stanovnika. Neki od  ostalih kapitalnih projekata koje se namjeravaju realizirati tokom ove  godine su sufinanciranje obnove Spomen doma u Srbu sa 400 tisuća kuna, Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Općine Gračac za što  će se izdvojiti 70 tisuća kuna, izgradnja novog dijela mreže javne rasvjete  sa 40.000 kuna. Vrlo važan projekt jest dovršetak Sirane Gračac, za što će  se u ovoj godini iz proračuna izdvojiti 200.000 kuna.

Turbić je nabrojila još neke od projekata za čiju su realizaciju namijenjena proračunska sredstva, poput sufinanciranja mjera energetske  učinkovitosti obiteljskih kuća, postavljanje Zelenih otoka u Gračacu i  Srbu, sanacije odlagališta komunalnog otpada Stražbenica, unaprjeđenja sustava posjećivanja i interpretacije prirode Cerovačkih špilja,  što bi trebalo rezultirati većim brojem posjetitelja u ovim prirodnim ljepotama.

Zaštita manjinskih prava

- Projekti koji su trenutno u tijeku su  „Stvaranje partnerstva u Općini  Gračac" s Vijećem Europe u vrijednosti od 20 tisuća eura, a čiji je cilj poboljšanje međusobnog razumijevanja i suradnje svih relevantnih subjekata u zaštiti manjinskih prava. Također se nadamo kako ćemo uspjeti  izraditi projektnu dokumentaciju za odvodnju Gračaca i Srba, kazala je  Turbić.

Unatoč relativno skromnom proračunu, mnogo je projekata u tijeku,  ali i u planu u ovoj Općini, a sve s ciljem poboljšanja standarda i kvalitete  života njezinih mještana.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno