"Nemamo ni lipe dugovanja, konačno smo financijski stabilni"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Branko BOŽIĆ

U predblagdanskoj atmosferi jedna od najstarijih Lovačkih udruga na zadarskom području Diana-Božica lova, koja trenutačno broji 108 godina postojanja i uspješnog rada i koja u svojim redovima u desetak lovnih jedinica okuplja oko 500 lovaca, održala je u restoranu Stipe redovnu godišnju skupštinu. Njome je uz pripomoć dopredsjednika Branka Šare i tajnika Ivana Posaveca rukovodio predsjednik Ante Jerak.

Skupštinari su minutom šutnje izrazili počast svim preminulim lovcima društva u proteklih godinu dana, kao i svim poginulim braniteljima u Domovinskom ratu. O svim pojedinostima vezanim za rad u proteklih godinu dana i aktivnostima koje se planiraju provesti u novoj godini govorio je Jerak.

Prijetilo im "potonuće"

- Sve koncesije na ime daljnjeg upravljanja lovištima koje smo odaslali prema institucijama Zadarske županije prihvaćene su i sve je financijski podmireno. Županija nam je na ime nabavke divljači, izrade lovno-gospodarskih objekata i nabavke sredstava za rad izvršila povrat u iznosu od 31.000 kuna, na čemu im se najtoplije zahvaljujemo. Moram istaknuti kako nemamo ama baš niti lipe dugovanja prema nikome. Društvo smo uspjeli konačno financijski konsolidirati, poglavito nakon slučaja Rončević koji nam je godinama bio uteg oko vrata i zbog kojeg nam je u jednom vremenskom razdoblju prijetilo potonuće. Sad smo u prilici da na budućnost gledamo svijetlije i da se ne sustežemo u investiranje u nabavku divljači i novih tehničkih sredstava. Što se tiče streljaštva i kinologije, naše su ekipe na županijskim, državnim i međunarodnim smotrama ostvarile iznimno dobre rezultate te im se u svoje osobno kao i svih članova Izvršnog odbora od srca zahvaljujem, rekao je Jerak te nastavio:

- U novoj godini nastavit ćemo s uvođenjem reda i stege oko uzgoja, zaštite i provedbe LGO i lova divljači. Lovočuvarsku službu organizirat ćemo sukladno Zakonu o lovstvu, a lovočuvarima ćemo uz nabavku novog vozila dati još veće obaveze u čuvanju lovišta. Oformit ćemo nekoliko novih Povjerenstava i to za streljaštvo, kinologiju, za štete na divljači i od divljači te za dresuru i lovni turizam. Nastavit ćemo razvijati dobre odnose s Lovačkim savezom Zadarske županije, sa svim Lovačkim udrugama u našem okruženju i sa Kinološkim društvom Dalmatinski pas Zadar te ćemo unaprijediti lovstvo putem znanstvenih istraživanja. Plan nam je poboljšati suradnju sa PU Zadarskom i nadležnim županijskim lovnim inspektorom oko očuvanja lovišta od krivolova i tome slično, istaknuo je Jerak.

Rasprava pa domjenak

O financijskom planu poslovanja u novoj godini skupštinare je detaljno izvijestio voditelj knjigovodstva i financija Zoran Ukalović. Kako se čulo, prihodi i rashodi društva kretat će se u visini od 712.000 kuna. Najviše, 455.000 kuna, planira se prikupiti od članarine i upisnina te 225.000 kuna od dresure i iznajmljivanja lovišta za utakmice pasa. Na plaće zaposlenika usmjeriti će se 154.000 kuna, za lovozakupninu 90.000 kuna, izradu Lovno-gospodarske osnove 60.000 kuna, nabavku divljači i potrebnu joj hranu 132.000 kuna, članarinu prema Hrvatskom Lovačkom savezu 120.000...

U nastavku se razvila živa rasprava po navedenim izvješćima u kojoj su sudjelovali Vinko Gulan, Ervin Pestić i ostali Izvješća su u konačnici jednoglasno prihvaćena. U nastojanjima da sve planirano provedu u djelo, zadarskim lovcima došli su podršku izraziti i pomoć ponuditi čelnici LSZŽ predsjednik Damir Perić i tajnik Roko Pavić, kao i glavni županijski lovni inspektor Josip Nekić.

Druženje zadarskih lovaca i njihovih gostiju nastavljeno je do kasnih večernjih sati uz prigodni blagdanski domjenak.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno