Kako se osloboditi pištolja, noža ili sjekire

Slika korisnika valentinam
TV SVEKRVA
JEZIVE I KRVAVE NOĆI NA MALIM EKRANIMA

„Kronike zločina“, „Žene ubojice“, „Žrtve“, „Zločinački umovi“, „Teški zločini“, „Mentalist“, „Navy CIS LA“ „Kosti“, samo su neki od naslova igranih serija u kojima možemo uživati kada se nad grad i selo spusti tamna noćca. To je vrijeme ubijanja, klanja, komadanja leševa i vrijeme ostalih lijepih i poučnih stvari koje nam pružaju naše privatne nacionalne televizije. Ako netko i nije imao pomisao ubiti nekoga, nakon ovih detaljnih opisa raznih zločina, ne samo da dobije inspiraciju, nego može naučiti i najraznovrsnije načine prikrivanja dokaza, stvaranja alibija, a najkorisnije je saznati kako se riješiti leša, zametnuti tragove ili osloboditi se pištolja, noža ili (okrvavljene) sjekire.

Šalu na stranu, ali upravo je nevjerojatno koliko se krvi prolije svake večeri na našim malim tv-ekranima. Dobro je kada se to događa u dalekoj i dekadentnoj Americi, ali i kod nas bi se našlo dosta zanimljivih slučajeva o kojima bi se mogle snimati serije i filmovi. S druge strane, realno govoreći, pa i nismo toliko ugroženi. Evo npr. ja. Svake se noći selim iz jedne svoje rezidencije u drugu, vozim se na bicikli tamnim ulicama, na ruci mi Rolex Daytona a u novčaniku minimalno par tisuća kuna i još me nitko nije orobio. Dali je to zato što sam obučen onako čudno, ili svoju sigurnost mogu zahvaliti munjevitoj brzini vožnje bicikle, ne znam, ali da mi veća opasnost prijeti od prčevitih balavaca koji sjedaju u polovne BMW-e i slična vozila iz kojih trešte narodnjaci nego od lopova, nepobitna je činjenica, a pogotovo ako uzmemo u obzir da se slabo nekako uvodi red među razularene zadarske primitivce za volanom.

OVA REKLAMA NE MIRIŠE NA DOBRO

Svaki put kada su naši sportaši išli na neko svjetsko ili europsko prvenstvo, njihov je rezultat ovisio, vjerovali vi ili ne, o količini reklama u kojima su sudjelovali. Znam da izlgeda da se po običaju zafrkavam, ali malo bolje promislite pa će te vidjeti da sam u pravu. Kada idu skoro pa neprimjetno, onda osvoje zlato ili srebro, a kada ih se može vidjeti u nekoliko reklama, onda ispadne bez veze. Pri tome prvenstveno mislim na rukometaše. Sjetite se onoga prvenstva, mislim u Kuvajtu. Naši su ispali relativno rano, a reklame s njima su i dalje išle, što je , s obzirom na neuspjeh i neostvarena očekivanja moglo imati i kontraefekt. Doduše, tko uopće vjeruje reklamama.

Za nekoliko dana počinje mislim, europsko prvenstvo u rukometu i naši su favoriti, ako zbog ničeg drugog, onda bar zbog toga što konačno opet imaju izbornika koji se razumije u rukomet malo više nego u religijska pitanja pa se bavi onim za što ga se i plaća, a ne da umjesto na pripreme igrače vodi u Međugorje, inače usput rečeno, nepriznato od naše katoličke crkve i našeg Pape. U svakom slučaju, već su krenule i reklame tj. ona u kojoj se pokazalo da naš izbornik Lino Červar ima odlične glumačke sposobnosti. Toliko je uvjerljivo odigrao svoju ulogu u ovoj reklami da djeluje bolje i spontanije nego velika većina glumaca koji su završili akademiju. U nadi da ova reklama neće biti pegulasta i da ćemo se konačno s ovim izbornikom vratiti na sam vrh koji nam pripada, istrpjeti ću i stotinu ovakvih reklama dnevno samo da konačno postanemo prvaci Europe.

ROĐENI I UMRLI

Po starom običaju nakon nove godine moramo u vijestima gledati novorođene bebe, a što je netko /tj. ja da budem iskren/ primijetio – dobro je dok uopće možemo gledati tako nešto u Hrvatskoj s obzirom na natalitetnu situaciju. Ali gledajmo mi što se toga tiče svoja posla. Ovaj smo put, osim o porodima, mogli na vijestima slušati i o nesrećama koje su na cestama izazvali pijani i nezreli vozači pa je sasvim ugodno čuti vijesti o novom zakonu pomoću kojeg će se na dvije godine oduzimati dozvola nekom tko napravi svinjariju zbog svoje neodgovornosti. Samo se nešto bojim da po običaju zakon neće važiti za sve stanovnike podjednako, već da će neki biti iznad njega. Uostalom, živi i zdravi bili u novoj 2018. godini pa vidjeli i uvjerili se.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3.8 (4 glasova)