Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Maloljetnici na ispumpavanju, odrasli pirotehnikom ozlijedili šaku i oko…

04.01.2019. 11:05
Maloljetnici na  ispumpavanju,  odrasli  pirotehnikom   ozlijedili šaku i  oko…


Dok su ispraćaj stare i doček Nove godine za većinu građana  bili veseli i raspjevani, za djelatnike Objedinjenog hitnog bolničkog prijema Opće bolnice Zadar bili su poprilično burni, ponajprije zbog neopreznog rukovanja pirotehničkim sredstvima, a potom i zbog maloljetničkog prekomjernog konzumiranja alkohola.
Kako doznajemo od ravnatelja zadarske Opće bolnice, dr. Željka Čuline, od 31. prosinca 2018. te tijekom 1. siječnja 2019. godine, Objedinjeni  hitni bolnički prijem Opće bolnice Zadar zaprimio je čak 184 pacijenta.
– Od navedenog broja, kao posljedica ozljeda uslijed rukovanja pirotehničkim sredstvima zaprimljena su dva pacijenta, od čega se u jednom  slučaju radilo o ozljedi šake dok se u drugom slučaju radilo o ozljedi oka.  Veći broj pacijenata je nakon ponoći zaprimljen zbog konzumiranja alkohola, te se nažalost u jednom broju slučajeva radilo o maloljetnicima,  kazao je dr. Čulina dodavši kako su isti potom upućeni na Odjel pedijatrije.
U odnosu na godišnji prosjek kada se na Objedinjeni hitni bolnički  prijem dnevno zaprima oko 120 pacijenata, u ovom slučaju radi se o osjetnom povećanju.
– S obzirom da na dnevnoj bazi Hitni prijem zaprima oko 120 pacijenata, može se reći da je skok na 184 pacijenta osjetno povećan broj. No, s  druge strane, s obzirom da je bila riječ o proslavi Nove godine, brojka nas  nije iznenadila te je bila u jednu ruku i očekivana, zaključio je dr. Čulina.