Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Gradonačelnik se sastao s novim predsjednikom MO Silbe

05.01.2020. 09:15


Nedavno izabrani predsjednik Mjesnog odbora Silba, Nenad Burić, u petak je u Gradsku upravu doputovao na sastanak sa zadarskim gradonačelnikom Brankom Dukićem. Na njegovo veliko zadovoljstvo, sa gradonačelnikom se sastao svega desetak dana nakon konstituiranja Mjesnog odbora Silba, što je zamolio upravo na toj sjednici kako bi mjesto konačno krenulo naprijed.
To se je i dogodilo u najkraćem mogućem roku te je Burić izuzetno zadovoljan činjenicom da ga je Dukić ovako brzo primio, a zadovoljan je i dogovorom za programe za naredno razdoblje. Naime, poznato je da je Silba godinama bila bez predsjednika Mjesnog odbora jer se na izborima 2014. niti jedan kandidat nije javio. Mjesto je stagniralo, pa su propuštene i prilike za apliciranje na sredstva EU fondova, no sve će to sada biti ispravljenio, najavljuje novi čelnik SIlbe.


Bolje brodske linije
On je, kao što je poznato, za predsjednika izabran na konstituirajućoj sjednici 20. prosinca, nakon dva propala pokušaja. Kako je na izborima bio nositelj liste Narodne stranke reformista, dvoje nezavisnih kandidata koji se nisu mogli dogovoriti ipak su njemu dali svoj glas. Pokazalo se to spasonosnim rješenjem za Silbu koje će konačno imati tko voditi.
Nakon sastanka sa gradonačelnikom, Burić nam je kazao kako je ovo bio prvi načelni sastanak nakon kojega zapravo sljede i konkretni dogovori oko najvažnijih problema na njihovu otoku:
– Iznijeli smo sve probleme koji tište Silbu, a na sastanku su bili i neki pročelnici te smo odmah dogovorili i sastanke za idući tjedan vezano za čistoću, brodske linije, opskrbu vodom, građevinske radove i sve ostale što muči otočane, pogotovo nakon što nas je nevrijeme uništilo. Sada nam je prioritet sanacija dijela sela koje je porušenom od nevremena, međutim, najvažniji nam je cilj sanacija obale za koju već imamo i nacrte i građevinsku dozvolu koja je već istekla – kaže Burić.


»Mještani su zadovoljni što su konačno dobili rukovodstvo i što sada idemo naprijed
Nenad Burić




O tome kada bi radovi započeli dogovorit će se sa Županijskom Lučkom upravom jer, kako napominje, treba najprije raščistiti ovaj dio kojega je nevrijeme oštetilo:


Projekti za EU fondove
– Čuo sam da je taj projekt već išao prema EU fondovima. Na sastanku smo postavili dobre temelje te već idućeg tjedna imamo nekoliko sastanaka, ne samo sa pročelnicima, već i sa Čistoćom i ostalim tvrtkama čiju pomoć trebamo. Mještani su zadovoljni što su konačno dobili rukovodstvo i što sada idemo naprijed – kazao nam je na kraju novoimenovani čelnik Mjesnog odbora Silba.
Naime, zbog činjenice da nije imala mjesni odbor Silba je posljednjih godina pomalo stagnirala, pa mještani i danas trpe posljedice olujnog nevremena koje im je uništilo znatan dio obale. Novi čelnik MO-a nada se kako će se sada stvari konačno početi riješavati, što je već pokazao i sastanak sa gradonačelnikom koji očito ima sluha za probleme otočana, osobito stanovnika udaljenijih otoka. Pokazuje to i činjenica da je sastanku nazočilo i nekoliko pročelnika, sve s ciljem kako bi se što brže dogovorili projekti za razvoj ovog otočnog dragulja.