U šest mjeseci kamere uhvatile 13.554 vozača u prebrzoj vožnji

Slika korisnika martinazd
Na području PU Zadarske
Kamere su povezane s centrom u MUP-u te se automatski šalju podaci o prekršitelju, a računalo automatski ispisuje kaznu i šalje na adresu prekršitelja
SERGEJ DRECHSLER NOVI LIST
Kamere mogu snimiti čak šest vozila u istom trenutku

Od kada su kamere postavljene, u srpnju 2019. godine do 31. prosinca 2019. godine, na području koje je pod teritorijalnom nadležnosti Policijske uprave zadarske evidentirano je 13.554 prekršaja i to zbog nepoštivanja brzinskih limita, odgovorili su nam na upit iz PU zadarske. Naime, zanimalo nas je koliko je na dionici Jadranske magistrale od Zadra prema Biogradu, na kojoj su ovoga ljeta postavljene kamere za nadzor brzine, napisano kazni.
Dodali su kako su na DC 08 postavljene tri nove kamere za nadzor brzine i to u mjestu Seline, Posedarje i Drage. Također, potvrdili su i kako je na dionicama cesta na kojima se nalaze kamere za nadzor brzine vidljivo poboljšanje stanja sigurnosti u cestovnom prometu.
Inače, PU zadarska je u cilju podizanja sigurnosti na cestama ovoga ljeta postavila 11 kamera za nadzor brzine uzduž Jadranske magistrale (D8), od Starigrada do Draga. Kamere su povezane s centrom u MUP-u te se automatski šalju podaci o prekršitelju, a računalo automatski ispisuje kaznu i šalje na adresu prekršitelja.
Ove super kamere mogu istodobno snimiti do šest vozila koja prebrzo voze te prepoznaju registarske pločice iz svih zemalja Europske unije te BiH, Srbije, Makedonije, Albanije, Kosova i Crne Gore. Osim brzine registriraju i je li vozilo registrirano, jesu li vozač i suvozači vezani sigurnosnim pojasom, upotrebljava li vozač mobitel u vožnji i druge prekršaje.

Postavili još 11 kamera

PU zadarska je na cestama ovog ljeta postavila 11 kamera za nadzor brzine uzduž Jadranske magistrale. Kamere su povezane s centrom u MUP-u, a računalo automatski ispisuje kazne koje se šalju prekršitelju na adrsu.

EVO GDJE SU KAMERE ZADARSKE POLICIJE

Jadranska magistrala, na 28 km i 500 metara, kod semafora na pješačkom

Jadranska magistrala, na 1 km i 550 metara, u smjeru Zadra

Sukošan - Raskrižje ceste Testica i Put Oljica

Biograd n/m - Na izlazu iz mjesta prema Pakoštanu

Pakoštane - Na izlazu prema mjestu Drage, nasuprot benzinske postaje Petrol

Starigrad - Trg Stjepana Radića

Murvica - Raskrižje Zadarske i Ulice Hrvoja Ćustića, nasuprot ljekarne i Sonika

Bibinje - Raskrižje Jadranske magistrale i Ulice Ilije Smiljanića

Poličnik - Raskrižje Jadranske magistrale i Ulice Domovinskog rata

Posedarje - Raskrižje Jadranske magistrale i Ulice Petra Preradovića

Sveti Petar - U blizini Restorana Hollywood

Drage - Raskrižje Jadranske magistrale i Ulice bana Jelačića.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno