Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

ABA LIGA Perinčić: U ovoj ludoj situaciji najvažnije je izdržati do kraja

04.01.2021. 10:48


Košarkaši Zadra su 2021. godinu otvorili na parketu najtežeg regionalnog takmaca i nisu razočarali. Unatoč porazu i unatoč igri mačke i miša većim dijelom susreta igrači koje je ponovno predvodio Ivan Perinčić pokazali su borbenost, angažman i trudili su se prikazati u što boljem svjetlu protiv euroligaške momčadi, a mnogi su im predviđali pravu rezultatsku katastrofu. S pravom, jer u Beograd su Zadrani doputovali bez dvije izuzetno važne poluge, kapetana Dominika Mavre i Justina Cartera, a naširoko je poznato da su drugu polovicu prosinca proveli u samoizolaciji, bez treninga i zato je 15 minusa nakon sraza s moćnom C. zvezdom ravno pobjedi.


Kvaliteta došla do izražaja
Svjestan da je njegova momčad odigrala na maksimumu svojih mogućnosti bio je i Ivan Perinčić koji je po završetku dvoboja u dvorani Aleksandar Nikolić mogao samo pružiti ruku svom kolegi na suparničkoj klupi, Dejanu Radonjiću. Ipak je Zadar miljama udaljen od C. zvezde koja ima toliki izbor kvalitetnih pojedinaca da nije ni osjetila izostanak snažnog trojca: Loyd, Hall, Jagodić Kuridža, a takvu privilegiju na Višnjiku mogu samo sanjati, pa je trener Zadra bio primoran neplanirano veliku minutažu pružiti onim najmlađima, Duji Brali (22 minute) i Filipu Paponji (11 i pol minuta) koji je ujedno dobio priliku po prvi put zaigrati u abaligaškoj konkurenciji.
– Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobjedi. Vidi se da igraju dvije stepenice teže natjecanje i kroz utakmicu je njihova kvaliteta došla do izražaja. Nama je susret stigao u najgorem trenutku jer su nam trener i dva vrlo bitna igrača zaražena koronavirusom, a ostatak momčadi je bio u samoizolaciji te je bilo teško igrati nakon tri kolektivna treninga – kazao je trener Zadra nakon što je njegov sastav dostojno parirao moćnom protivniku praktički cijelo prvo poluvrijeme. U nastavku su na svoje došli zakoni fizike i domaćin je s pola gasa pospremio pobjedu s kojom se vratio na vrh ljestvice dok je Zadar i dalje pri samom dnu s tek dvije pobjede iz devet utakmica.
– Dobro smo otvorili utakmicu i dobro igrali dok smo imali snage. Ponosan sam i zadovoljan kako su igrači odradili veći dio utakmice, međutim kasnije je kvaliteta domaćina došla do izražaja. Zvezda je prelomila susret u posljednjih 40 sekundi prvog poluvremena kada je vezala tri trice i odvojila se na 15 razlike, što je mirno održavala do kraja – potvrdio je tijek događanja na terenu Perinčić i potom dodao.
– U ovoj ludoj situaciji i ludoj godini najvažnije je izgurati do kraja.


NBA ritam
Jer čim je završila utakmica sa Zvezdom Perinčić se okrenuo prema onom što slijedi i i sigurno mu nije bilo lako pošto njegovu momčad u narednih devet dana očekuje još čak pet izazova. Već sutra u Krešin dom stižu Vrijednosnice Osijek, dva dana poslije dočekuje se Budućnost nakon koje se sutradan ide u Rijeku na ogled sa Škrljevom, onda dugo putovanje autobusom do Bara gdje ih 10. siječnja ugošćuje Mornar, a cijelu priču zaključuju 13. siječnja osminom finala Krešinog kupa protiv Cedevite Junior. I NBA ligaši bi se prepali ovog ludog ritma, a kamoli neće Perinčić koji ima samo jednu želju, da mu u cijelom ovom košmaru igrači ostanu zdravi.
– Veljko je sada bolje i dobro se oporavlja, ali oporavak će potrajati. Mavra nam se uskoro vraća, a Carter iz istog razloga nije mogao doputovati u Beograd. Pred nama je grozan raspored u siječnju i najbitnije mi je da sačuvam igrače kako se netko od njih ne bi ozlijedio jer mi nemamo roster kao C. zvezda sa 15 do 16 igrača – zaključio je Perinčić.
 




Koronavirus ponovno napao Podgoričane


Sljedeći protivnik Zadra u ABA ligi je podgorička Budućnost koja je u Krešin dom trebala stići u četvrtak 7. siječnja u sklopu odgođenog 7. kola. No, po svemu sudeći taj sraz se neće dogoditi u zakazanom terminu jer je crnogorska momčad objavila jučer da imaju još dvojicu novozaraženih koronavirusom (nakon što su imali dvojicu zaraženih na testiranju 30. prosinca) pa je automatski odgođena njihova već jednom odgođena utakmica 5. kola u Ljubljani s Cedevitom Olimpijom. Podgoričani su u pet dana trebali odigrati tri gostujuće regionalne utakmice, u Ljubljani, Zadru pa u Splitu, ali izgleda da će ti dvoboji ponovno zbog istog razloga morati pričekati neke druge termine, a ova vijest iako još neslužbena će sigurno ići na ruku Zadranima koji tako neće morati odigrati pet već »tek« četiri utakmice u sljedećih devet dana.