Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Goranin Albin ostao je pomoći rođaku u Petrinji i izgubio život. Vrbovsko tuguje: ‘Bio je vojnik velikog srca’

04.01.2021. 09:09


Razoran potres koji je prošlog utorka pogodio Petrinju i njenu okolicu uzeo je jučer još jednu žrtvu. Pomažući svojim rođacima u sanaciji štete na njihovoj kući u Petrinji poginuo je Albin Canjar iz Malog Jadrča pored Vrbovskog. Na konferenciji za novinare u Sisku sisačko- moslavački župan Ivo Žinić rekao je da je unesrećeni izgleda pao s visine od četiri metra, ali i naglasio da će se točan uzrok znati nakon očevida jer je Canjar imao i zdravstvenih poteškoća. Nesreća se dogodila oko deset sati dopodne.
Vatrogasci i dalje pomažu nastradalom području Sisačko-moslavačke županije, a dvojica su ozlijeđena na terenu gdje rade u teškim uvjetima i na oštećenim objektima. Tako je dosad ozlijeđeno ukupno šest vatrogasaca.
Doznajemo da su među ozlijeđenima i dvojica vatrogasaca iz DVD-a Novalje i DVD-a Otočca. Djelovali su u sastavu 70-ak vatrogasaca iz Ličko-senjske županije koji su s 25 vatrogasnih vozila došli pomoći u raščišćavanju posljedica potresa, a među njima je i 11 senjskih vatrogasaca. Kako saznajemo od zapovjednika JVP-a Senj i zamjenika županijskog vatrogasnog zapovjednika Zvonimira Lončarića, još isto poslijepodne 29. prosinca kada se zatresla Banija u ispomoć pogođenim području krenuli su i senjski vatrogasci, četvorica iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Senja, četvorica iz DVD-a Krasno i trojica iz DVD-a Senj. Senjski vatrogasci djeluju u saniranju objekata u prvom sektoru i dnevno u dvije smjene saniraju tridesetak objekata.


Vojnik velikog srca
Tragedija koju je proteklih dana izazvao veliki potres na području Petrinje, Siska i Gline jučer je na području Vrbovskog, ponajprije u Malom Jadrču, dobila još snažnije elemente tuge i boli. Naime, 57-godišnji Albin Canjar koji je živio u tom mjestašcu, tragično je stradao u Petrinji trudeći se pomoći ljudima tog kraja, ponajprije jednom svom daljem rođaku kojemu je, govori nam njegov prijatelj Tomislav Vrbanac, još u subotu s nekolicinom ljudi iz tog dijela Vrbovskog (Mali i Veliki Jadrč, Osojnik) odvezao jednu kamp kućicu kako bi pripomogli onima kojima je pomoć sada neizostavno nužna.
– Ostali dečki su se nakon isporuke vratili, a on je ostao kako bi rođaku pomogao popraviti oštećenja na krovu kuće na kojoj je, koliko nam je sada poznato, jučer ujutro i krenuo raditi. Što se dogodilo, utvrdit će istraga i obdukcija. Saznat ćemo što je bilo, ali to neće umanjiti tugu za njim jer je bio izuzetan čovjek – govori nam Vrbanac dodajući kako je Canjar bio član DVD-a Mali Jadrč i Lovačkog društva »Jelenski jarak«, a u mjestu je bio poznat kao osoba koja u svakom trenutku voli i želi pomoći onome kome je pomoć potrebna.
Upravo zato, čini se, Canjar je krenuo i prema području Petrinje i ne sluteći da je to zadnji put da nekome pomaže.
Canjar je u Malom Jadrču živio sam, a donedavno je kao vojno djelatno lice radio u delničkoj vojarni gdje je također bio omiljen i cijenjen. Sućut njegovoj sestri jučer je izrazio i gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić istaknuvši kako će Grad Vrbovsko pomoći njegovoj rodbini u svemu što je potrebno: »Ovo su teški trenuci za sve nas, ali moramo pronaći snage i vjere te nikako ne posustati, jer i ova zla i loša vremena moraju jednom proći«, rekao je gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić.