Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Novi jači potres u središnjoj Hrvatskoj! Seizmološki zavod javlja da je bio 4,2, EMSC govori o 4,5 po Richteru

04.01.2021. 08:24


Središnju Hrvatsku zatresao je u 7:50 još jedan potres. Damir Trut izjavio je u emisiji “U mreži Prvog” kako je bio magnitude 4,7 po Richteru, ali službenih izvješća još nema. Voditeljica Seizmološke službe Ines Ivančić, pak, rekla je u programu Radio Sljemena da je bio magnitude 4.2 po Richteru te da je epicentar bio u Petrinji.
Osjetio se na Baniji, ali snažno i u Zagrebu i na karlovačkom području. EMSC javlja da se osjetio i na području Bosne i Hercegovine.
NOVO! 8:18 – Seizmološki zavod javlja da je potres bio magnitude 4,2 po Richteru, a EMSC da je bio 4,5.
Prije toga, novi potres probudio je jutros oko 4:20 sati stanovnike Banije – epicentar mu je bio samo tri kilometra zapadno od Siska, a magnituda 3,7 po Richteru.
“Odvratan osjećaj, dva kilometra od tebe i opet te prebaci na traumu, koju misliš da dobro podnosiš” – napisao je na stranicama EMSC-a jedan od svjedoka. Ostali novi potres opisuju kao kraći, ali vrlo jaki udar, koji ih je digao iz kreveta.
Osim spomenutog potresa, od ponoći do jutra na području Banije zabilježeno ih je, prema informacijama EMSC-a, još šest, a bili su snage između 1,3 i 2,9 po Richteru.