SOLIDARNOST NA SVAKOM KORAKU Biograd donirao 100.000 kuna, vijećnici dvije naknade, građani 550 paketa pomoći i grijalice

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Biograđani pružaju ruku pomoći Banovini
Grad Biograd je zasad uplatio 100.000 kuna, pomoći će u izgradnji kuća i obnovi bolnice u Sisku. Gradski vijećnici se odriču po dvije vijećničke naknade, dok je Gradski Crveni križ humanitarnu pomoć s biogradskog područja sortirao u preko 550 paketa, 400 s hranom i 150 s higijenskim potrepštinama. U Petrinju je odvezena i 31 grijalica...
Velimir BRKIĆ
Nema odmora u sabirnom centru

Vijećnici Gradskog vijeća Grada Biograd na Moru, moglo bi se reći, već su tradicionalno radno ispratili staru godinu koju je, nažalost, obilježila korona i razorni potres. Oni ponaosob odlučuju žele li se odreći po dvije vijećničke naklade za stradale od katastrofalnog potresa.
Naime, naknade po održanoj sjednici za vijećnike ponaosob iznose 300 kuna, zamjenike predsjednika (Ivana Stamičar, Ante Fuzul) 700 kuna i za predsjednika GV-a (Tonči Šangulin) 1.700 kuna, što je ukupno 13.400 kuna.

Poduzetnički centar, sabirni centar

- Grad Biograd će za stradale od potresa na Banovini iz gradskog proračuna zasad uplatiti 100.000 kuna. Pratit ćemo razvoj situacije u Petrinji, Glini, Sisku, Hrvatskoj Kostajnici i drugdje na području pogođenom potresom kako bismo pomogli izgradnji kuća i gotovo srušenoj Općoj bolnici Sisak u kojoj su osim ginekologije svi drugi odjeli u kontejnerima, rekao je Ivan Knez, gradonačelnik Biograda.
Inače, u skladišnom prostoru Poduzetničkog inkubatora volonteri Gradskog Crvenog križa Biograd na Moru do nedjelje, 3. siječnja 2021., sortirali su preko 550 paketa humanitarne pomoći, oko 400 paketa s hranom i oko 150 paketa s higijenskim potrepštinama koje su donirali građani i ovdašnji poduzetnici i tvrtke.

Javljanje iz Petrinje

- Upravo smo u Petrinji iskrcali 31 doniranu grijalicu, od toga je 18 sasvim novih, zapakiranih. Grijalice su uz agregate, kontejnere i kamp kućice zasad najpotrebnije, izravno iz Petrinje izvijestila nas je Franka Troskot, ravnateljica Gradskog Crvenog križa.
Pritom se ovim putem zahvalila Poduzetničkom inkubatoru Biograd na Moru na ustupljenom prostoru.
- Hvala i svima s područja djelovanja našeg Društva (Grad Biograd, općine Pašman, Tkon, Pakoštane, Sv. Filip i Jakov) na solidarnosti i zajedništvu, kazala je Troskot, zamolivši donatore da se u donacijama pridržavaju popisa artikala i epidemioloških mjera.

Pomoć i psihološka podrška

Svi građani koji imaju saznanja o obiteljima koje dolaze iz područja pogođenih potresom, a smješteni su na području djelovanja GDCK Biograd na Moru trebalo bi, istaknula je Troskot, uputiti na Gradski Crveni križ kako bi ih se moglo evidentirati i pružiti im odgovarajuću skrb za vrijeme njihova boravka na biogradskom području.
- Uz osnovne potrebe hrane, higijene, odjeće i ostalih materijalnih potrepština osobama koje su pristigle na naše područje pružamo i psihosocijalnu podršku koja je izuzetno bitna u ovako traumatičnim situacijama, poručila je Franka Troskot.

 

Na sjednici 12 od 15 vijećnika

Na petoj po redu virtualnoj sjednici Gradskog vijeća nazočilo je 12 od 15 vijećnika: Tonči Šangulin, Ivana Stamičar, Ivica Kapitanović Šulc, Toni Bogdanić, Nikoleta Mustapić, Angela Šarić Lončar, Josipa Pribilović, Suzana Tolić i Josip Pešić (svi HDZ), Ratko Krstinić (SDP), Filip Rimac (Lista građana Antonio Rudić) i Ante Fuzul (nezavisni, bivši MODES).

Nedostajali su Slavica Jeličić (SDP), Jurica Rudić (Lista građana Antonio Rudić) i Petra Jokić Pavlinović (nezavisna, bivši MODES).

Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)