Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

U Zadarskoj županiji 14 novozaraženih koronavirusom, preminuo 68-godišnji muškarac

04.01.2021. 10:55


Na području Zadarske županije 14 je novooboljelih osoba od koronavirusa, a jedna je osoba preminula. Novozaražene osobe su sa područja Grada Zadra(8) i općina Bibinje(1), Pašman(1), Posedarje(1), Preko(1),  Ražanac(1) i Sukošan(1).
U Općoj bolnici Zadar od posljedica infekcije koronavirusom preminuo je muškarac u dobi od 68 godina.
Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 192 uzorka, a pod aktivnim nadzorom je 1102 stanovnika.
Na svim COVID odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirana su 54 bolesnika od kojih je 10 na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru na liječenju je 17 pacijenata.
U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.
Prema pristiglim podatcima, na području Zadarske županije trenutačno boravi 181 osoba sa područja koja su stradala u potresu .
– Molimo sve obitelji ili njihove domaćine da , ukoliko imaju potrebe za bilo kakvom vrstom pomoći (hrana, odjeća, liječnička skrb ili bilo koji drugi oblik zdravstvene zaštite) da se jave na telefon broj  350-318 ili mail [email protected]., poručuju iz Stožera te dodaju:
– I dalje molimo sve  ljude s područja Zadarske županije koji su u svoje domove primili obitelji sa područja pogođenih potresom da nam dostave njihove podatke zbog evidencije o broju ljudi na našem području, njihovim potrebama te kako bi mogli dostaviti  informacije  Stožeru civilne zaštite  Sisačko-moslavačke županije. Informaciju možete dostaviti na mail Stožera civilne zaštite Zadarske županije ([email protected]).