Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Kaposvar popravio raspoloženje

Autor: Šime Ćurko

03.02.2009. 23:00
Kaposvar popravio raspoloženje

Foto: Vedran SITNICA



Kiša je učinila svoje i za jučer najavljenja trening utakmica Zadra i mađarskog Paka je otkazana.
– Nije bilo smisla igrati po tako teškom terenu. U Poreču kiša pada već dva dana, tereni su u sve lošijem stanju i odlučili smo da je najbolje s Mađarima ne igrati. Četiri utakmice koje smo odigrali u ovom dijelu priprema sasvim su dovoljne – smatra Zvonimir Jurić, pomoćni trener. Zadrani se iz Poreča vraćaju danas, a zadovoljstvo u momčadi Dalibora Zebića donijela je pobjeda (1:0) protiv Kaposvara. Ne toliko zbog rezultata koliko zbog prikazane igre.
– Protiv Kaposvara smo odigrali do sada najbolju utakmicu. Mogli smo i ne pobijediti, ali to ne bi promijenilo dojam nakon te utakmice. Nije loše bilo ni jedno poluvrijeme protiv HIT Gorice, dok na prve dvije utakmice nismo pokazali ono što se od nas očekuje. Nadam se da je to početak podizanja naše forme koja bi protiv Cibalije 22. veljače trebala biti na maksimalnoj razini – smatra Marin Ljubičić, kojem je Zebić u dosadašnjim utakmicama ostavio mjesto u momčadi na zadnjem veznom. Očito je da će Zadar u proljeće krenuti s dva napadača što za sobom povlači i promjene na zadnjem veznom gdje su kod Ivice Datkovića u liniji igrali Ferdo Milin i Ljubičić. Sada je ostao samo Ljubičić.
– Dobro surađujem sa Suraćem i Županom, koji su na dosadašnjim utakmicama igrali ispred mene u veznoj liniji.
Gotovo mjesec i pol priprema Zadrana usmjereno je na samo jednu utakmicu, onu s Cibalijom.
– Jasno je da ćemo koristi od ovih priprema imati i na ostalim utakmicama, ali Cibalia je za nas daleko najvažnija utakmica. Ako to ne pobijedimo ne znam kako ćemo dalje jer bi to značilo da smo još više zaostali za najbližim konkurentima. Da smo u boljoj poziciji prva utakmica ne bi imala toliki značaj, ali ovako ne možemo izbjeći teret koji nosimo pred utakmicu s Vinkovčanima – ističe Ljubičić. U subotu Zadar igra u Solinu protiv domaćeg drugoligaša, a prije Cibalije još su dogovorene domaće utakmice protiv Splita i Trogira.


 BATKOSKI NA DESNOM BOKU


Naum Batkoski s Kaposvarom je odigrao prvu utakmicu nakon Dvoranskog prvenstva i to na desnom boku. Zebić očito traži Josipu Bilaveru najbolje alternativno rješenje, a opća je ocjena da se Batkoski protiv Mađara dobro snašao na novom radom mjestu. Erdžan Beqiri uigrava se na poziciji libera, dok su na stoperskim mjestima prva rješenja Parmaković i Puljić.




 LJUBIČIĆ POHVALNO O JOZINOVIĆU


Goran Jozinović, koji bi Zadar trebao pojačati na lijevom boku, još uvijek je s Hajdukom na pripremama u Turskoj. Po povratku u Hrvatsku Jozinović će Poljud zamijeniti Stanovima. Novom suigraču raduje se i Ljubičić, koji Jozinovića poznaje iz vremena zajedničkog igranja u splitskom klubu.
– Jozinović će biti dobra konkurencija za lijevi bok. Probojan je prema naprijed, a može pomoći i u obrani – ističe Ljubičić.


 JEŽINA ILI VUKOVIĆ


Protiv Kaposvara Zebić je utakmicu počeo s Antonijom Ježinom na golu. Znači li to da je Ježina, kao i prije početka jesenskog dijela, u prednosti pred Andrijom Vukovićem.
– Ne. Vuković je bio ozlijeđen protiv Kaposvara i nije mogao braniti. No, još nismo odlučili s kojim ćemo vratarem početi sezonu – kaže Zebić. Ježina je jesenas branio prvih devet utakmica, a nakon toga na gol je stao Vuković.