Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Stanarima voda došla do “grla”

Autor:

03.02.2009. 23:00
Stanarima voda došla do “grla”

Foto: Boris KUPČAK



Zbog kiše koja je pala u noći sa utorka na srijedu, stanari zgrada u  ulici Domovinskog rata imali su velike štete. Naime, oborinske vode koje se slijevaju sa Bilog briga i Stanova skupljaju se ispred njihovih zgrada, te nakon svake kiše tamo bude poplava. Ogromne štete su na garažama, skladištima i poslovnim prostorima.  Vlasnik agencije nekretninama Galeb trade Milan Sokolović rekao nam je kako je prilikom prošle kiše šteta u njegovom objektu bila oko 20 tisuća kuna.
– Voda je ušla u prostor i oštetila kompjutore, faks i telefon, uništen je i tepih, a voda je došla skoro do utičnica. Prilikom svake kiše u garažama bude 40 centimetara vode , kaže Sokolović ističući kako su stanari zvali komunalno, odvodnju i zavod za urbanizam, no svi su im odgovorili kako oni za to nisu odgovorni.
– Rješenje ovoga problema bilo bi napraviti oborinske kanale. Preko 40 godina plaćamo komunalno, a još se borimo sa ovim problemom ističe Sokolović dodajući kako on pretpostavlja da su za ovo odgovorni odvodnja i komunalno.
I drugi stanari se slažu po pitanju ovoga problema, te kažu kako je nakon svake kiše pa i manje stanje u ulici katastrofalno.
– Štete su neprocjenjive, a nakon svake kiše pa čak i manje u garažama je poplava. Problem je što svi dižu ruke i govore da nisu odgovorni. Osiguranja nema, a garaže ne možemo koristiti, kažu stanari ističući da bi možda rješenje bili kolektori na tom dijelu, koji bi skupljali vodu.
Saznajemo kako je na ovom području sinoć palo samo 25 litara kiše po četvornom metru. Zanemariva količina, no gledajući da se na tom području skuplja kiša sa Bilog briga i Stanova rezultat je poplava. Stanari zamoljavaju nadležne službe da riješe njihov problem u razumnom roku, jer ga trpe već 30 godina.