Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Projekt dogradnje knjižnice

Autor: Jelica Farkaš

03.02.2010. 23:00
Projekt dogradnje knjižnice

Foto: Jelica FARKAŠ



Predviđena vrijednost nabave procjenjuje se na oko 800.000 kuna bez PDV-a, a financijska sredstva namjeravaju se osigurati dijelom iz proračuna Grada Biograda za 2010. godinu, a dijelom iz proračuna RH, izvijestio je gradonačelnik Knez
Na redovitom radnom dogovoru gradonačelnika Ivana Kneza sa suradnicima bilo je riječi o dogradnji gradske knjižnice, rekonstrukciji i adaptaciji kina i zgrade Pučkog otvorenog učilišta.
Točnije, odluci o početku javne nabave za izvođenje građevinskih radova na dogradnji knjižnice, a to bi trebala biti prva etapa sveobuhvatnog projekta.
Vrtić na Kosi
Naime, u ovoj prvoj fazi iskopali bi se temelji i podni dio buduće proširene knjižnice i to na lokaciji između zgrade Pučkog otvorenog učilišta i hotela In. Za provedbu otvorenog postupka javne nabave radi izbora najpovoljnijeg ponuditelja za izvođenje radova zadužen je Jedinstveni upravni odjel Grada, dok su ovlašteni predstavnici javnog naručitelja u postupku javne nabave Ivan Knez, Tonči Šangulin, Renata Mršić, Nevenka Lukin, Davor Ivanović i Žaklina Krstinić.
– Predviđena vrijednost spomenute nabave procjenjuje se na oko 800.000 kuna bez PDV-a, a financijska sredstva namjeravaju se osigurati dijelom iz proračuna Grada Biograda za 2010. godinu, a dijelom iz proračuna RH. I izrada idejnog projekta prometnica u komunalno servisnoj zoni Bučina ide u realizaciju, izvijestio je gradonačelnik Knez kazavši da je to nužno ubrzati zato što je zakupljeno oko 90% prostora te da ti ljudi žele što prije početi raditi.
Stoga je prihvaćena ponuda Građevinsko-arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Splitu za idejni projekt prometnica u spomenutoj zoni, a koji se procjenjuje na 12.000 kuna bez PDV-a. Isto tako uskoro će uslijediti i natječaji za planirane zahvate na plaži Soline, kod starog groblja, ribarnice, a uređivat će se i pojedine ulice u gradu.
Izgradnja vrtića na Kosi koja je pri kraju, uskoro će se moći kompletno dovršiti jer je stigla i potvrda države da će ispuniti svoj dio dogovorene financijske obveze.
O parkiranju
Jedna od točaka dnevnog reda ovog radnog dogovora bila je i izmjena i dopuna odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja. Direktor Bošane Krunoslav Pešić izvijestio je nazočne da će predložena odluka biti ponuđena na usvajanje vijećnicima na sljedećoj sjednici GV, dok će predložene cijene odobriti gradonačelnik.
Naime, riječ je o izmjeni ove odluke koja donosi olakšice žiteljima susjednih mjesta jer bi prema njoj uz građane Biograda i žitelji drugih mjesta susjednih općina imali pravo na kupnju povlaštene godišnje parkirne karte. Prema ponuđenoj odluci predviđena je i cijena od 250 kuna, dok bi domicilno stanovništvo koje sada godišnju kartu plaća 100 kuna, ubuduće istu kartu plaćalo 150 kuna. Predočen je i prijedlog Pravilnika o lokacijama javnih parkirališta i zonama, vremenskom ograničenju trajanja parkiranja, vremenu naplate i visinama naknade za parkiranje. Ovom prigodom razmotrena je i odluka o raspisivanju i objavljivanju Javnog pozva za predlaganje kandidata za članove Savjeta mladih grada Biograda kao i zamolba Udruge za očuvanje tradicijskih dalmatinskih igara. Predloženo je da se na igralištu kod osnovne škole ukloni umjetna trava te postavi tartan podloga kako bi ona bila prikladna i za druge sportove.