Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Prtenjača: Stavljam mandat na raspolaganje zbog Rade Bobanovića

Autor: Velimir Brkić

03.02.2010. 23:00
Prtenjača: Stavljam mandat na raspolaganje zbog Rade Bobanovića

Foto: Velimir BRKIĆ



Nakon što je već 10 godina u čak pet mandata predsjednik Općinskog odbora HDZ Polača Viktor Prtenjača, načelnik općine Polača, dao je svoj mandat na raspolaganje svojoj stranci. Ukoliko članovi općinskog izvršnog odbora HDZ-a u subotu, odnosno skupština HDZ-a općine Polača idućeg tjedna prihvate njegovu ostavku načelnik Prtenjača će zajedno u paketu s donačelnikom Markom Bobanovićem podnijeti neopozivu ostavku na mjesto čelnog čovjeka Polače. Potom bi Vlada RH odredila svog povjerenika i u roku 60 dana bi uslijedili izvanredni izbor, obznanio je Prtenjača na tiskovnoj konferenciji održanoj u zgradi Općinske uprave u Polači
– Nisam spreman da trpi Općina i HDZ. Stranka je iznad svega, ona je za mene svetinja i na raspolaganju sam joj. Glavni i jedini razlog ovakve odluke je član Županijskog odbora HDZ-a, vijećnik Županijske skupštine u kvoti HDZ-a i prvi čovjek Financijska policije Radoslav Bobanović, prvi načelnik Općine, koji konstantno pokušava polarizirati općinski HDZ na dva dijela. Metodom utjecaja svakodnevno mi podmeće i pritom sve radi protiv stranke. Poruke koje poručuje su neukusne, neistinite i perfidne, tvrdi Prtenjača.


Nakon što je Prtenjačin protukandidat na prvim neposrednim lokalnim izborima bila Bobanovićeva nevjenčana suprugakao nezavisni kandidat a Bobananović istovremeno i kandidat HDZ-a za Županijsku skupštinu, posljednja kap, kaže Prtenjača, koja je prelila čašu je svojatanje projekta “Ravnokotarski serdari” gdje je za rekonstrukciju nošnji ravnokotarskih serdara u iznosu od 230.000 kuna odobrila Svjetska banka, dok je 30.000 osigurala općina Polača.
– Istovremeno prisvaja Prvi međunarodni sajam vina VINCRO-POLAČA 2009. Konstantno vrši pritisak na Državno odvjetništvo i na Državni ured za reviziju u smislu provođenja istrage na mene osobno i na udruge na čijem sam čelu. Dakako i na Općinu a sve u cilju zaustavljanja projekata zacrtanih od općinskog vodstva. Radi na jačanju oporbenih stranaka, uporno traži proglašavanje elementarne nepogode iako i eminentni stručnjaci ne nalaze nikakve osnove, obilazi obitelji HDZ-a prilikom lokalnih izbora da glasuju protiv kandidata HDZ-a Viktora Prtenjače…, nabrajao je Prtenjača.
Tražim da se poštuju sve odrednice stranke HDZ-a i Statuta te da se povuku svi oni koji rade na rušenju ugleda stranke i koji ruše njezin Statut, zatražio je Prtenjača.