Zadru prvo mjesto, Biogradu dobar dojam i nove ozljede

Slika korisnika admin
Autor: 
Vedran SITNICA

U Mocirama je u subotu odigran pripremni rukometni turnir na kojem su uz Zadar i Biograd nastupili Hrvatski dragovoljac i Trilj PV. U polufinalu najprije je Biograd (bez Duvnjaka, Markića, Troskota, Sakića...) pobijedio Trilj, dok je pojačani Zadar bio bolji od Hrvatskog dragovoljca. U redovima domaćih uz Marina Babića i Ivu Mijolovića, nove igrače u vanjskoj liniji, zaigrao je i Lovre Klasanović, kružni napadač koji je prošlo ljeto prešao u Split da bi se nakon pola sezone vratio u matični klub i tako znatno pojačao konkurenciju u najjačoj postavi.

- Protiv Hrvatskog dragovoljca smo odigrali dosta dobro. Posebno sam zadovoljan 3-2-1 obranom. Bilo je i nekih pogrešaka u igri, ali za ovu fazu priprema to nije neočekivano - rekao je Frane Kardum, trener Zadra.

U finalu Zadar je vodio cijelu utakmicu protiv Biograda, no gosti se niti jednog trenutka nisu predavali. Predvođen Buovcem i nekolicinom mlađih igrača biogradski sastav nije dao domaćinima mira. Iako je Biograd na kraju izgubio ne vjerujemo da su time u momčadi Tomislava Šarića bili previše razočarani jer su odigrali dobar turnir.

- Igrali smo dobro obje utakmice, ali, nažalost, ozlijedili su nam se Punoš, Nakić i Kvartuč. Kod prve dvojice riječ je o skočnom zglobu, a Kvartuč ima problema s koljenom. Za sada je riječ o oteklinama i ne znamo kako će se situacija dalje razvijati. Nadamo se samo da ozljede nisu teže naravi - rekao je Šarić.

Kad je riječ o Zadru, dvije pobjede protiv sastava iz višeg ranga lijepo izgledaju iako je vidljivo da se Zadrani trebaju još uigravati žele li na kraju sezone osvojiti prvo mjesto u Drugoj ligi. Pojedinačna kvaliteta je neupitna, a do početka drugog dijela sezone treba podignuti i kvalitetu momčadske igre. S novim igračima Zadar danas sigurno ima momčad koja može biti konkurentna u kvalitetnijem natjecanju od Druge lige. No, Frane Kardum i društvo trebaju itekako biti oprezni. Pokazao je to i Biograd koji je razotkrio određene slabosti Zadrana, posebno u obrani.

- Protiv Biograda pokušali smo sa 6-0 obranom i nije to bilo dobro. Utakmica je u nekim trenucima sličila na uspavanku tako da u konačnici nismo oduševljeni s onim što smo odigrali - zaključio je Kardum.

Polufinale

TRILJ PV24 (12)

BIOGRAD29 (15)

ZADAR - Dvorana ŠRC Mocire. Gledatelja: 50. Suci: Čubrić i Dujić (Zadar).

TRILJ PRŠUT VOŠTANE: Šušnjara, Golem 5, Putnik, Varenina, Kovačević 1, Budić-Leto 10, Kozina 1, Budimir-Bekan 1, H. Brčić, M. Brčić 6. Trener: Mario Dragušica,

BIOGRAD: Tomić 1, Nakić 5, Kvartuč 2, Petrović 6, Mikulić 1, Buovac 4, Knežević, Punoš 1, Fabijan 5, Zorica 3, Panđa 1. Trener: Tomislav Šarić.

ZADAR26 (13)

H. DRAGOVOLJAC20 (8)

ZADAR: Vrsaljko, Zelić 1, Jerak 4, Malenica 4, Babić 4, Mijolović 5, Maričić 1, Malčić, Perić, Klasanović 1, Čirjak 3, Bukva 2, Valčić 1, Cota. Trener: Frane Kardum.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Glavaš, Gale, Plazibat 3, Vuković 1, Kaša, Galiot 1, Đonlić, Perić, Banović 6, Stipičić 7, Čorić 2, Jakeljić. Trener: Boško Nazor.

Finale

ZADAR28 (14)

BIOGRAD25 (13)

ZADAR: Vrsaljko, Zelić 2, Jerak 3, Malenica, Babić 9, Mijolović 3, Maričić, Malčić, Perić, Klasanović 4, Čirjak, Bukva 2, Valčić 4, Cota, Šimičević. Trener: Frane Kardum.

BIOGRAD: Tomić, Nakić 1, Kvartuč 2, Petrović 1, Mikulić 2, Buovac 11, Knežević, Punoš, Fabijan 5, Zorica 3, Panđa. Trener: Tomislav Šarić.

Za treće mjesto: H. dragovoljac - Trilj PV 32:19.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno