Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zadru prvo mjesto, Biogradu dobar dojam i nove ozljede

Autor: Šime Ćurko

03.02.2013. 23:00
Zadru prvo mjesto, Biogradu dobar dojam i nove ozljede

Foto: Vedran SITNICA



U Mocirama je u subotu odigran pripremni rukometni turnir na kojem su uz Zadar i Biograd nastupili Hrvatski dragovoljac i Trilj PV. U polufinalu najprije je Biograd (bez Duvnjaka, Markića, Troskota, Sakića…) pobijedio Trilj, dok je pojačani Zadar bio bolji od Hrvatskog dragovoljca. U redovima domaćih uz Marina Babića i Ivu Mijolovića, nove igrače u vanjskoj liniji, zaigrao je i Lovre Klasanović, kružni napadač koji je prošlo ljeto prešao u Split da bi se nakon pola sezone vratio u matični klub i tako znatno pojačao konkurenciju u najjačoj postavi.
– Protiv Hrvatskog dragovoljca smo odigrali dosta dobro. Posebno sam zadovoljan 3-2-1 obranom. Bilo je i nekih pogrešaka u igri, ali za ovu fazu priprema to nije neočekivano – rekao je Frane Kardum, trener Zadra.
U finalu Zadar je vodio cijelu utakmicu protiv Biograda, no gosti se niti jednog trenutka nisu predavali. Predvođen Buovcem i nekolicinom mlađih igrača biogradski sastav nije dao domaćinima mira. Iako je Biograd na kraju izgubio ne vjerujemo da su time u momčadi Tomislava Šarića bili previše razočarani jer su odigrali dobar turnir.
– Igrali smo dobro obje utakmice, ali, nažalost, ozlijedili su nam se Punoš, Nakić i Kvartuč. Kod prve dvojice riječ je o skočnom zglobu, a Kvartuč ima problema s koljenom. Za sada je riječ o oteklinama i ne znamo kako će se situacija dalje razvijati. Nadamo se samo da ozljede nisu teže naravi – rekao je Šarić.
Kad je riječ o Zadru, dvije pobjede protiv sastava iz višeg ranga lijepo izgledaju iako je vidljivo da se Zadrani trebaju još uigravati žele li na kraju sezone osvojiti prvo mjesto u Drugoj ligi. Pojedinačna kvaliteta je neupitna, a do početka drugog dijela sezone treba podignuti i kvalitetu momčadske igre. S novim igračima Zadar danas sigurno ima momčad koja može biti konkurentna u kvalitetnijem natjecanju od Druge lige. No, Frane Kardum i društvo trebaju itekako biti oprezni. Pokazao je to i Biograd koji je razotkrio određene slabosti Zadrana, posebno u obrani.
– Protiv Biograda pokušali smo sa 6-0 obranom i nije to bilo dobro. Utakmica je u nekim trenucima sličila na uspavanku tako da u konačnici nismo oduševljeni s onim što smo odigrali – zaključio je Kardum.
Polufinale
TRILJ PV24 (12)


BIOGRAD29 (15)
ZADAR – Dvorana ŠRC Mocire. Gledatelja: 50. Suci: Čubrić i Dujić (Zadar).
TRILJ PRŠUT VOŠTANE: Šušnjara, Golem 5, Putnik, Varenina, Kovačević 1, Budić-Leto 10, Kozina 1, Budimir-Bekan 1, H. Brčić, M. Brčić 6. Trener: Mario Dragušica,
BIOGRAD: Tomić 1, Nakić 5, Kvartuč 2, Petrović 6, Mikulić 1, Buovac 4, Knežević, Punoš 1, Fabijan 5, Zorica 3, Panđa 1. Trener: Tomislav Šarić.
ZADAR26 (13)


H. DRAGOVOLJAC20 (8)
ZADAR: Vrsaljko, Zelić 1, Jerak 4, Malenica 4, Babić 4, Mijolović 5, Maričić 1, Malčić, Perić, Klasanović 1, Čirjak 3, Bukva 2, Valčić 1, Cota. Trener: Frane Kardum.
HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Glavaš, Gale, Plazibat 3, Vuković 1, Kaša, Galiot 1, Đonlić, Perić, Banović 6, Stipičić 7, Čorić 2, Jakeljić. Trener: Boško Nazor.
Finale
ZADAR28 (14)




BIOGRAD25 (13)
ZADAR: Vrsaljko, Zelić 2, Jerak 3, Malenica, Babić 9, Mijolović 3, Maričić, Malčić, Perić, Klasanović 4, Čirjak, Bukva 2, Valčić 4, Cota, Šimičević. Trener: Frane Kardum.
BIOGRAD: Tomić, Nakić 1, Kvartuč 2, Petrović 1, Mikulić 2, Buovac 11, Knežević, Punoš, Fabijan 5, Zorica 3, Panđa. Trener: Tomislav Šarić.
Za treće mjesto: H. dragovoljac – Trilj PV 32:19.