Čestitke tati Brksonu

Slika korisnika admin
LENTA I SVEČANA GARDA

Nekako mi je ova nova predsjednica izgleda prilično kulturno i moderno (doduše, nisam slušao njihova sučeljavanja pa i ne znam puno), a i bila je po svijetu pa sam se nadao da će se tako o predstaviti, ali avaj, moji su se snovi (dobro, ne mogu se to baš nazvati snovima - više zabludama) urušili, kada sam na tv-u vidio i čuo da joj je namjera vratiti u predsjednički protokol onaj cirkus s lentom i počasnom gardom. I dok mi je ta lenta još nekako i prihvatljiva jer ništa ne košta, osim ako netko i nju ne izrađuje preko veze pa taj komad krpe ne naplati kojih desetak tisuća eura, dotle mi je ta počasna garda potpuno neprihvatljiva. Doduše, koja je uopće svrha lente? Ako je ta da podsjeti građane koja je boja naše zastave, onda je to nepotrebno jer to svi znaju, a ako je zbog toga da ukrasi predsjednicu - nema potrebe, jer je ona lijepa i sama po sebi, a ako je za to da izdvoji nju od ostalih u sviti, to isto nema smisla, jer svi znamo koja je ona i koja je njena uloga.

Svečana garda je nešto što je meni pak potupno neshvatljivo. Država troši pare da bi desetak osoba smiješno obučenih (doduše grčka je garda još smiješnija, ali oni su dugogodišnja tradicija kao i engleska) paradirala poput nepodmazanih robota. Zbilja, koliko to košta? Tko to plaća i ne pitam jer znam. Dakle, potpuno nepotreban trošak, a i smiješno izgleda, što sigurno nije bila namjera.

GOLOTINJA NA RTL-U

U emisiji „Uhvati Bingo ritam" RTL-a, odvija se nekakvo natjecanje u kojem par osoba pogađa kako se koja pjesma zove. Voditelji su simpatična i šarmantna Antonija Blaće i blagoglagoljivi Miroslav Škoro koji u pauzama svirki i nastupa na domoljubnim dernecima, uhvati vremena za zaraditi koji dodatni novčić na tv-u. Između njih dvoje se ugurala neka djevojka, visočija od svih, a koju ne bih ni primjetio da mi moj praunuk, 13-godišnjak, nije skrenuo pažnju riječima „gledaj kako se obukla". Podignuo sam pogled i ugledao visoko stvorenje koje je od pojasa prema glavi bilo odjeveno u grudnjak i prozirni veo s nekakvim točkicama. Grudnjak je više otkrivao nego pokrivao i da bih nešto ogovorio djetetu, a da to ne bude nepristojno, samo sam prohmkao jedno „hm". „Zar se tako smije na televiziji?" - nastavlja on dalje, a ja ne znam što bih rekao. Očigledno se smije i sjetim se onoga kada je „Let 3" dobio prijavu zbog skidanja na sceni. Dakle, kada je golotinja u sklopu svoga umjetničkog nastupa na koji su došli samo oni koji su za to platili ulaznicu, onda je to kažnjivo, a kada se ovako odijevaš na nacionalnoj televiziji, onda je to u redu. Tko je tu lud ne znam, ali da su vrijednosti totalno poremećene, to znam.

DOBRA REKLAMA, ALI UZALUD

Kada već pomisliš da u ovoj zemlji nitko ne zna napraviti normalnu reklamu, netko te ipak razuvjeri. Reklama u kojoj naša dva rukometaša glume beduine prigodno je napravljena uz aktualno svjetsko prvenstvo na kojem smo se, nažalost, osramotili i prerano oprostili. Dobro, neću sada o izborniku i stručnom vodstvu, jer nije lijepo udarati nekoga tko nemoćno leži na podu. Vratimo se mi reklami. Sama ideja da naši rukometaši imaju dvojnike među Arapima je izvrsna, a provedba još bolja. Morao sam se dobro zagledati da bih shvatio da su to stvarno oni. Šteta što nisu tako dobro igrali kao što su glumili. Ali, eto. Da su imali boljeg „redatelja", bolje bi i glumili... Pardon, igrali. Toliko o svjetskom prvenstvu. Ne ponovilo se.

MLADI BRKLJAČA I SHOW

Odlučio sam, poradi svoga zdravlja, ne gledati novi HTV-ov pjevački show. Doktor mi je zabranio nerviranje, a kada vidim onu Indiru i onog Haubeka tlak skače, lijekovi ne pomažu i što bi rekao naš narod - ode mast u propast. Ipak kada sam čuo da se natječe i talentirani Zadranin, smogao sam snage pogledati i nisam požalio. Momak je iznimno talentiran i perspektivan, tako da bi konačno i Zadar mogao dobiti dobroga pjevača mlađe generacije. Čestitke mladome Brkljači, ali i tati Brksonu pogotovo.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno