Na Kolegiju župana najavljen početak gradnje Luke Tkon, sedme po prometu u državi

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
PIXSELL

Na jučerašnjem kolegiju župana prihvaćen je program rada i  financijski plan Županijske lučke uprave Zadar za 2015. godinu, koja u  ovoj godini planira uprihoditi 9,9 milijuna kuna pri čemu prihodi od djelatnosti iznose 5,4 milijuna kuna, a transferi Zadarske županije kao osnivača 3,7 milijuna kuna. Tu su i sredstva proračuna Grada Biograda na  Moru od 800 tisuća kuna kojima se sufinancira obnova Glavnog mula.

Ravnatelj ŽLU Marinko Slavić izvijestio je kako izdaci za kapitalne projekte ŽLU u ovoj godini iznose 6,4 milijuna kuna, a od navedenog iznosa  rekonstrukcija Glavnog mula u luci Biograd na Moru ugovorena je i radovi su započeti krajem prošle godine. Za završetak radova planirano je  utrošiti 3,3 milijuna kuna, a mul bi do ljeta trebao biti u funkciji.

- Što se tiče kapitalnih projekata tu čekamo sudjelovanje državnog  proračuna u njihovom financiranju. Čekamo pozitivan ishod i mislim da  ćemo dobiti maksimalnih 4 milijuna kuna i to za izgradnju luke Tkon. To  je zadnja luka u našoj županiji koju trebamo dovršiti, a to je inače sedma  luka u državi po prometu. Očekujemo u ovoj godini početak gradnje tog  velikog projekta, a on će se realizirati kroz tri do četiri proračunske godine. Za njega imamo ishođenu građevinsku dozvolu, a projekt smo  kandidirali prema ministarstvu i očekujemo da se to kroz ovaj mjesec riješi i  da nam se ta sredstva dodjele kako bismo mogli započeti s realizacijom  ovog projekta, kazao je Slavić, navodeći kako je u ovogodišnjem planu i  dovršetak radova na istezalištu u luci Jazine, kao i  završetak preostalih  100-tinjak metara obale od zgrade Pegla do dna Jazina, kazao je Slavić.

Županijska lučka uprava u ovoj godini planira ostvariti značajne  prihode od lučkih pristojbi za komunalni vez, kao i one na nautičkom dijelu luka kojima upravlja Županijska lučka uprava, što je jučer apostrofirao i župan Stipe Zrilić, navodeći kako bi se trebalo vidjeti može li ŽLU   uprihoditi više sredstava od nautičkih vezova.

Krešimir Laštro, pročelnik za more i turizam izvijestio je o realizaciji  plana upravljanja pomorskim dobrom na području Zadarske županije  za 2014. godinu.

- Tijekom 2014. godine provedeno je utvrđivanje granice pomorskog  dobra na područjima na kojima je u tijeku katastarska izmjera, na temelju pojedinačnih zahtjeva te na područjima lučkih područja luka otvorenih za javni promet županijskog i lokalnog značaja, kazao je Laštro,  na što se nadovezao župan rekavši kako je vrlo važno odrediti stanje i  granice na pomorskom dobru.

Na jučerašnjem kolegiju prihvaćena je i odluka o prihvaćanju provedbe programa "Kreditom do uspjeha 2014", Mjera 1 - "Kreditom do konkurentnosti".

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno