Upoznajte se s osnovama novinarstva i novinarskom umijećem!

Slika korisnika admin
Autor: 

Info centar za mlade Zadar organizira novinarsku radionicu. Radionica je besplatna, a održat će se u prostorijama Info centra za mlade 11., 18. i 25. veljače od 18 do 20 sati.

Info centar za mlade Zadar poziva sve mlade u dobi od 15 do 30 godina da se prijave na besplatne novinarske radionice koje će se održavati srijedom od 18 do 20 sati, u Info centru za mlade Zadar (Trg Petra Zoranića 1., Providurova palača). Prva radionica započinje 11. veljače 2015. Cilj novinarske radionice je svladavanje načela novinarskog umijeća, upoznavanje s teorijom i praksom novinarskog rada u pisanim, te elektroničkim medijima. Polaznici će se upoznati s osnovama novinarskog izražavanja i naprednim pisanjem za medije kroz grupni pristup i individualne zadaće. Dio radionice i praktičnog rada će se posvetiti nekim posebnim temama - od kratke povijesti novinarstva do etike slobodne riječi i odgovornosti novinara koji imaju značajnu ulogu u zajednici. Voditelj radionice je Nenad Vertovšek.

Teme:

1. Osnove novinarskog izražavanja i tehnologije posla - od vijesti i bilješke do komentara i kolumne

2. Što je stvarnost i znamo li što čitamo/gledamo/slušamo?

3. Što je događaj i kako napisati/kreirati dobar tekst/prilog?

4. Etika i odgovornost novinara - novin(ar)ske manipulacije

5. Simulacija izvještavanja

Prijavu je potrebno izvršiti slanjem osobnih podataka (ime i prezime, godina rođenja, e-mail i broj telefona) na e-mail cinaz.info@gmail.com, ili osobnim dolaskom u Info centar za mlade Zadar. Iz centra ističu kako su dobrodošli početnici, oni s iskustvom, te svi koje zanima novinarstvo.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)