Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

[FOTOGALERIJA] Nazorovci “nasukali” pomorce

04.02.2019. 17:31
[FOTOGALERIJA] Nazorovci “nasukali” pomorce


Završila je Srednjoškolska košarkaška liga uvjerljivim trijumfom momčadi iz Gimnazije Vladimira Nazora. U krcatoj „trici“, grozdovi glava poredali se po svim redovima nevelikih tribina, ali i okolo naokolo, jedva da je bilo mrvicu mjesta… družina iz Vladimira Nazora iznjedrila je – pomalo iznenađujuće – pobjedu, završilo je 46:27. I zasluženo podigla pobjednički pokal.
-Dogodine ćemo u veliku dvoranu! – konstatirao je Frane Kardum, koordinator natjecanja.
I treba tako. U popularnoj „trici“ bilo je doista tijesno. A bučno, ajme majko! Pomorci na nogama (nemaju oni mira, ne), imali su i čovjeka s megafonom (taj je možda budući noštromo, tko zna!), navijali cijelo vrijeme, ali…
-Ne možemo ništa pogoditi – požalio se Loris Vidaković, njihov voditelj.
Jest, učenici iz Pomorske imali su loš pucački dan. A gimnazijalci iz Nazora, bodreni samo mrvicu manje bučno, igrali su ujednačeno dobro cijelo vrijeme. I nisu popustili.
-Bili smo stabilni – pohvalio se Lovre Paleka.
Pratio ih je i ravnatelj Rade Šimičević, zamalo su ga razdragani učenici dohvatili i počeli bacati u zrak.
-Zaslužena pobjeda – kratko će ravnatelj.
Negdje u trećoj četvrtini, nakon što su Nazorovci odmaglili na 13-14 poena prednosti, bilo je razvidno da će blagi favorit, Pomorska, dohvatiti pokal za drugo mjesto. Zadnja je četvrtina bila obična formalnost, a skoro minutu i pol prije kraja jedna je školska ljepotica, zanesena izvrsnom igrom svojih kolega i pobjedom, dolepršala do klupe Gimnazije Vladimira Nazora i bacila se u buket košarkaških ruku svojih kolega, prijatelja…
-Stvarno ćemo razmisliti o velikoj dvorani ubuduće – kazao je i Branimir Peričić, član vodstva Županijskoga sportskoga saveza.
I tako, ode naslov u Vladimira Nazora… Prije toga u utakmici za treće mjesto Gimnazija Franje Petrića pobijedila je Ekonomsko-birotehničko-trgovačku školu 45:31.
U najboljoj petorci Srednjoškolske lige su Dominik Zelanto (EBTŠ), Roko Erslan (V. Nazora), Mario Fantina (Pomorska), Lovre Paleka (V. Nazora) i Lovre Stanović (F. Petrića).
Najbolji igrač je Roko Erslan, najbolji strijelac Mario Fantina. (visnjik.hr)
Kako je izgledalo pogledajte u fotogaleriji našeg Zvonka Kucelina.