Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

“Lovci” usred bijela dana na ograđenom pašnjaku ubili tri crne slavonske svinje; tvrde, mislili su da su divlje

04.02.2019. 15:17
“Lovci” usred bijela dana na ograđenom pašnjaku ubili tri crne slavonske svinje; tvrde, mislili su da su divlje


Kako doznajemo od obitelji Miodraga Oreškovića (50) koji se u Smilčiću bavi uzgojem crnih slavonskih svinja, jučer oko 12.20 sati, na predjelu Gaj, usred bijela dana, dvije muške osobe su pucale na 30-ak ovih domaćih životinja i tom prilikom usmrtile jednog nerasta (rasplodnog mužjaka), dvije ženke od po 50-ak kilograma te još njih šest lakše ranili.
Prema podacima iz PU zadarske utvrđeno je kako su počinitelji muškarci u dobi od 61 i 62 godine s područja Benkovca koji su vraćajući se iz lova, uz prometnicu uočili više crnih slavonskih svinja. Navodno su mislili da se radi o divljim životinjama, te su iz lovačkog oružja pucali po njima.
Obitelj Orešković smatra kako ta priča “ne drži vodu” jer je 30-ak svinja koje služe za uzgoj, a puštene su u prirodi da pasu travu, ograđeno električnim čuvarom, odnosno elektičnom žicom.
Zbog ubijenog nerasta (rasplodnog mužjaka) obitelji Orešković sada je ugrožena proizvodnja, a materijalna šteta se utvrđuje.
Na mjestu događaja policijski službenici izvršili su očevid, a ozlijeđenim životinjama pomoć je pružio dežurni veterinar.
U tijeku je kriminalističko istraživanje kako bi se rasvijetlile okolnosti ovog događaja, koji se zbio, kako smo prije spomenuli, usred bijela dana, na štetu uredno ograđenih životinja.