Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Preko 400 prijavljenih natjecatelja iz raznih europskih zemalja

05.02.2020. 14:30


Do 15. izdanja međunarodne sportsko-turističke manifestacije Škraping broji se tridesetak dana, a broj prijava je iz dana u dan sve veći tako da je trenutno prijavljeno oko 440 natjecatelja iz raznih europskih zemalja od Slovenije, Mađarske, Italije, Švicarske, Njemačke.
Škraping utrka će se održati u subotu, 7. ožujka 2020. godine u Tkonu na otoku Pašmanu.
U sklopu manifestacije odvijat će se i niz zanimljivih događanja, edukativnih predavanja, radionica, izložbi i predstava, a među kojima će i Stipe Božić, poznati hrvatski alpinist, ujedno i sportski direktor Škrapinga, predstaviti svoju knjigu »San o Everestu«.
Ovogodišnja tema manifestacije Škraping je zaštita mora od onečišćenja te će se uz slogan Keep the sea plastic free održati i ekološka akcija čišćenja okoliša i podmorja otoka Pašmana u suradnji sa ronilačkim klubom Sv. Roko iz Bibinja i volonterima.
Jedan od najpopularnijih pratećih programa manifestacije Škraping je Sajam otočnih proizvoda koji će se održati od 6. 3. – 8. 3. 2020. u Škraping centru u Tkonu, a gdje se očekuje dolazak preko 40 izlagača s gotovo svih jadranskih otoka. Proizvodi koje posjetitelji mogu kupiti na ovom sajmu označeni su prestižnom oznakom »Hrvatski otočni proizvod«.
Dan nakon utrke, u nedjelju 8. ožujka 2020. održat će se i dječji Škraping u organizaciji Dječjeg vrtića »Ćok« iz Tkona, koji ove godine nosi naziv Zeleni Škrapić, a djeca će u sklopu programa posjetiti Samostan sv. Kuzme i Damjana te imati prigodni piknik.
Na Škrapiću se očekuje sudjelovanje 150 malih Škrapera iz 10 vrtića Zadarske i Šibensko-kninske županije.
Prijave na utrku Škraping bit će otvorene do petka, 28. veljače 2020. godine do 12 h.
Svi detalji raspisa utrke i programa manifestacije se mogu pronaći na web stranici www.skraping.hr
ŠKRAPING KONTAKTI:
www.skraping.hr/www.facebook.hr/SkrapingPasman/
[email protected]/
+385 99 529 2051