Tuna, Sushi & Wine festival - lijepa priča o tradiciji, ribarstvu, kulinarstvu i kulturi

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika martinazd
Iz Japana stiglo priznanje zadarskoj Turističkoj zajednici
Autor: 
Njezina Ekselencija gospođa Misako Kaji, veleposlanica Japana, uručila je jučer u Kneževoj palači priznanje Mariju Paleki direktoru zadarske Turističke zajednice - za doprinos zbližavanju Hrvatske i Japana kroz projekt Tuna, Sushi & Wine festival. Gradonačelnik Zadra Branko Dukić naglasio je kako je ovo priznanje još jedna potvrda prijateljstva između dvaju naroda zemljopisno udaljenih, ali bliskih u njegovanju tradicije
Zvonko KUCELIN
Svečanost uručenja priznanja ministra vanjskih poslova Japana Turističkoj zajednici grada Zadra

Počašćena sam što danas imam privilegiju da u ime ministra vanjskih poslova Japana uručim priznanje Turističkoj zajednici grada Zadra i Mariju Paleki za doprinos zbližavanju Hrvatske i Japana kroz projekt Tuna, Sushi & Wine festival. Riječ je o festivalu koji već šestu godinu zaredom promiče našu zemlju zahvaljujući sjajnoj organizaciji Turističke zajednice grada Zadra, a Zadar i zadarski kraj su u Japanu poznati po visokokvlitenoj tuni koja je iznimno važan sastojak za sushi. Također, u Japanu su poznata i cijenjena i vina koja stižu iz zadarskog područja i ovim se festivalom na najbolji i najljepši mogući način zbližavaju dva naroda i jača suradnja i na drugim razinama. Posebno nam je drago da se održavanjem ovog festivala i lokalno stanovništvo ima priliku upoznati s našom kuhinjom i našom zemljom. Nadam se da će i uz pomoć Hrvatske turističke zajednice, ova suradnja trajati još puno godina, rekla je jučer Njezina Ekselencija gospođa Misako Kaji veleposlanica Japana, uručujući u Kneževoj palači u nazočnosti brojnih uzvanika, priznanje Turističkoj zajednici Grada koje je primio direktor Mario Paleka.

Priznanje obvezuje da festival bude još sadržajniji

Prije samog uručivanja priznanja, prikazan je i šestominutni promidžbeni film o festivalu koji je bio sažetak svih proteklih godina njegova održavanja.
Zahvaljujući na priznanju prvi čovjek TZ-a Mario Paleka, rekao je kako ih ova nagrada obvezuje na još bolju organizaciju budućih Tuna, Sushi & Wine festivala.


"Važno je naglasiti i kako je Tuna, Sushi & Wine festival prošle godine na Danima hrvatskog turizma bio finalist u izboru za turistički događaj godine"

Mario PALEKA

- Naime, osnovni preduvjet da bi se projekt ovakve veličine i značaja ostvario, razvijao i širio se, jest suradnja na svim razinama od lokalnog, nacionalnog i međunarodnog značaja, a pogotovo između velikog broja partnera, institucija, udruga, ugostitelja i naravno, svih ostalih koji aktivno sudjeluju i sudjelovat će u njegovu kreiranju i realizaciji. Mnogi su danas ovdje s nama i ja im se ovim putem zahvaljujem za trud i angažman. Osnovna i najvažnija uloga sustava turističkih zajednica jest sinergijsko djelovanje i zbog toga je i ovaj projekt bilo moguće ostvariti. Važno je naglasiti i kako je Tuna, Sushi & Wine festival prošle godine na Danima hrvatskog turizma bio finalist u izboru za turistički događaj godine. Sve ovo nagrada je i dugoročnom promišljanju mojih prethodnika na mjestu direktora ovog ureda - Zvonka Šupe i Ante Radosa da festival kreiraju, šire i unaprjeđuju. Ovo nas priznanje i dalje obvezuje na nastavak suradnje i organizaciju još sadržajenijeg i atraktivnijeg festivala i u budućnosti, rekao je šef zadarskog TZ-a Mario Paleka, dok je gradonačelnik Zadra Branko Dukić naglasio kako je ovo priznanje još jedna potvrda prijateljstva između dvaju naroda zemljopisno udaljenih, ali bliskih u njegovanju tradicije, razmjeni kulture i obostranoj želji za približavanjem kroz promicanje različitosti.

Tuna povezala zadarski kraj s Japanom

- Počašćeni smo ovim priznanjem japanskog ministra vanjskih poslova i raduje nas što je tradicionalna, zadarska manifestacija koju s nestrpljenjem očekujemo i ovog proljeća, prepoznata i u Japanu i putem ovog, nama posebno dragog priznanja. Preko Tuna, Sushi & Wine festivala naše dvije zemlje sustavno razvijaju iskustva i pokazuju najbolje što imaju na poljima gastronomije, umjetnosti, sporta i gospodarstva. Ova lijepa priča o tradiciji, ribarstvu, kulinarstvu i kulturi svake se godine širi i razvija. Njome smo otvorili vrata suradnji za puno širu razmjenu iskustava. Tuna je gospodarski povezala Hrvatsku, odnosno Zadar i Japan, a naše i japanske tvrtke odlično surađuju. S ovom manifestacijom poslovni odnosi prerasli su u prijateljstva. Ovaj je festival obogatio i cjelogodišnju zadarsku turističku ponudu i radujemo se svakom novom posjetitelju iz Japana, poručio je gradonačelnik Branko Dukić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)