Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

KUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA Ivan Perinčić: Generalno sam nezadovoljan odnosom prema igri

04.02.2021. 09:46


Momčad s Višnjika pobjednički je napustila dvoranu u osječkom Gradskom vrtu s čim je ostvarila primaran cilj, plasman među najbolja četiri u Kupu Krešimira Ćosića. Misija je ispunjena što je najvažnije, jer Zadrane dijeli još samo dvije pobjede od ponavljanja lanjskog uspjeha, no mnogo je upitnika ostalo lebdjeti nad glavama članova stručnog stožera nakon dvoboja s Vrijednosnicama iako je uspjeh u slavonskoj metropoli bio čist kao suza i postignut s potpunom kontrolom rezultata od prve do završne minute.


Od odličnog do lošeg
Osim početnih 2:2, cijelo vrijeme su igrači Ivana Perinčića proveli u vodstvu, ali nažalost morali su strepiti do zadnjih minuta i to je najviše zasmetalo njihovog trenera koji je po završetku četvrtfinalnog sraza izrazio veliko nezadovoljstvo prikazanim od strane svojih štićenika. S pravom je Perinčić bio nezadovoljan iako su mu igrači ispunili želju da se na pravi način uđe u utakmicu. Prvih 17 minuta je stoga bilo za čistu peticu jer je Zadar imao vrlo ugodnih 17 viška (25:42), ali u naredne 23 minute sve su uspjeli pokvariti dopustivši domaćem sastavu koji je u ovu utakmicu ušao bez tri ključne figure (Clarence, Kujundžić i Paić) da ih nadvisi sa 50:39 što u konačnici nije ugrozilo prolazak u polufinale, no potvrdilo je da nečega trulog u glavama igrača Zadra svakako ima. Jer, potpuno identični scenarij se odvijao u prvenstvenom dvoboju kontra slabašnog Furnira u petak. Tada su Zadrani nakon 18 minuta igre bili također na plus 17 (47:30) kojih su umalo uspjeli prokockati u trećoj četvrtini dopustivši gostima primicanje na samo tri minusa (62:59). Sreća je pak za Perinčića što su s druge strane terena stajale momčadi kvalitativno nižeg ranga pa je spriječena veća šteta, ali ovi izraziti simptomi nekonzistentnosti popraćeni s prečestim amplitudama nisu dobra vijest pred ključni dio sezone u kojem se neće imati pravo na krivi korak, a protivnici neće biti toliko slabašni kao mnogi s kojima su odmjerili snage zadnje vrijeme (Hermes, Alkar, Furnir, Vrijednosnice).
– Teška utakmica u kojem smo imali neshvatljivo loš pristup. Čestitam momčadi Osijeka na borbenosti jer su s obzirom na to da su bili bez nekoliko ključnih igrača, odigrali stvarno dobru utakmicu. Mi se okrećemo sljedećim protivnicima, a to je Split protiv kojeg igramo u subotu i nedjelju. Generalno jako sam nezadovoljan s pristupom i odnosom prema igri – kratak i jasan bio je Perinčić nakon ostvarenog plasmana u polufinale Krešinog kupa upozorivši da se nešto mora revolucionarno promijeniti u glavama dobrog dijela njegovih igrača koji samo na trenutke znaju izgledati kao momčad, a bez tog jednog mušketirskog pristupa neće moći preživljavati kvalitetnije protivnike koji im slijede.


Ovisnost o Onuakuu
Ne mogu ipak sve odraditi standardno dobri Onuaku, Carter i Mavra već se tom tercetu trebaju priključiti i ostali koji zasad funkcioniraju po sistemu toplo-hladno. Posebno Perinčiću (čitaj Veljku Mršiću) igra ovisi o jednom čovjeku, Onuakuu, koji kad je na terenu donosi i dubinu i širinu, no čim stasiti Amerikanac sjedne na klupu počinju problemi i zato je opravdana strepnja navijača što bi se moglo dogoditi ako se obistini da Onuaku ipak napusti Višnjik tijekom veljače. Strategija da jedan igrač ima toliki utjecaj na igru nikako nije dobra, ali usred sezone kad više nema vremena ni mjesta za neke stuboke promjene bit će od krucijalnog značaja pokušati zadržati bivšeg NBA igrača ili će u protivnom zaboljeti i Cibose i Splićane dlanovi od trljanja što im se glavni konkurent nudi kao na pladnju. No, to je već pitanje za »velike mislioce« u Splitskoj ulici, a svlačionica bez obzira na imena koja u njoj sjede mora pronaći dobitnu formulu pred nadolazeći rasplet borbe za prvi ovosezonski trofej. Polufinalni dvoboj s protivnikom koji će biti poznat danas nakon ždrijeba u prostorijama HKS-a na rasporedu je u srijedu, 10. veljače, a u slučaju pobjede finale Krešinog kupa se igra tri dana poslije, 13. veljače, na neutralnom terenu i bit će uistinu intrigantno hoće li Zadrani doći u priliku braniti trofej kojeg su slavodobitno podigli lani, u nezaboravnom ambijentu krcate Krešine dvorane.
 




Jordano: Moramo se dignuti, to je jedini put
Osim same borbe za polufinale zanimljivo je bilo vidjeti kako će se u dvoboju protiv svojih bivših snaći Antonio Jordano. Naravno, kao najfriškiji član zadarske svlačionice 21-godišnji šuter se još uvijek traži u igri, ali uspio je dati svoj obol za prolazak u polufinale pogodivši dvije trice iz šest pokušaja za ukupno šest poena u nešto više od 22 minute provedenih na parketu.
– Mislim da smo ušli preopušteno u utakmicu i mislili smo da ćemo lako. Zadnjih par utakmica ulazimo kao da ćemo lako pobijediti, ali mislim da ako nismo sto posto u utakmici ne možemo nikoga tako lagano pobijediti. Moramo se dignuti i u obrani i u napadu jer je to jedini put da idemo dalje – kazao je Jordano.