Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sudionici će trčati uz aplikaciju 9. svibnja

04.02.2021. 10:04


Još nas samo oko 100 dana dijeli od ponovnog ispisivanja povijesti, a 9. svibnja sudionici će trčati uz novu aplikaciju. Wings for Life World Run utrke na lokacijama, uključujući i Zadar, odgođene su još godinu dana. Ipak, čak i u trenutnoj situaciji, sve je spremno za nevjerojatan trkački događaj. Zato organizatori već mjesecima rade na novoj aplikaciji i audio iskustvu.
A što je još bolje, svi sudionici mogu trčati gdje i s kim god žele. Svi u isto vrijeme, izvijestila je jučer putem priopćenja medijima Josipa Galić glasnogovornica utrke.
Naime, prošle godine formirali su se timovi, okupili su se prijatelji i razni izazovi su prihvaćeni, a granice pomaknute. Ove godine, uz novu aplikaciju i audio iskustvo, možda će utrka biti još zabavnija jer s novim ažuriranjem aplikacije stiže i opcija treninga. Dovoljno je preuzeti Wings for Life World Run aplikaciju i krenuti s pripremama. Ažuriranje također, pruža uvod u novo audio iskustvo kako bi sudionici bili sigurni da im na dan utrke neće biti dosadno.
U svom priopćenju članovi organizacijskog tima utrke, podijelili su iskustva i razmišljanja kako aktivnih sportaša, tako i onih kojima je ova utrka i namijenjena. Tako je Lukrecija Tomušić, sudionica u kolicima ispričala kako je njoj energija koja se doživi na utrci – »nevjerojatna, velika i pršti od pozitive te da se to jednostavno mora doživjeti«.
– Kako je cilj Wings for Life World Run utrke plemenit, tako i ja imam plan B. U slučaju da ove godine ponovno nećemo moći zajedno trčati u Zadru, dogovorila sam se s najbližim prijateljima da sudjelujemo organizirano uz aplikaciju, ali krećući se stazom uz more. Jednostavno ne propuštam ovako veliki događaj koji ima divnu svrhu – učiniti ozljede leđne moždine izlječivima. Ovim putem pozivam sve da sudjeluju, jer se ovako nešto mora doživjeti barem jednom u životu, rekla je Tomašić.
Flo Neuschwander ultramaratonac iz Njemačke otkrio je da je u svom dnevniku obilježio 9. svibnja crvenim markerom, a budući da će ove godine vjerojatno biti samo nekoliko utrka na kojima može testirati svoje sposobnosti, posebno se veseli Wings for Life World Run utrci, dok je Sebastian Coe predsjednik Međunarodnog atletskog saveza mišljenja da je sjajno što se Wings for Life World Run ove godine održava bez obzira na sve.
-To znači da trkači već imaju cilj i motivaciju na početku sezone trčanja 2021. godine, što je nevjerojatno važno za redovite treninge. Trčanje je za mnoge ljude postalo važan mentalni i fizički izlaz, posebno u ovim izazovnim vremenima. Ova utrka povezuje sudionike diljem svijeta, čak i preko svih granica. Upravo to je uvijek bila važna globalna odgovornost sporta, zaključio je Coe.