Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Za obnovu derutnog krova Nigdjezemske

04.02.2021. 18:50


Zadarska alternativna scena okupljena oko Nigdjezemske poziva sve zainteresirane da ih podrže u obnovi derutnog krova Nigdjezemske putem gogetfunding kampanje. Do sada su uspjeli skupiti 1.500 eura te zahvaljuju svima koji su uplatili i pozivaju ostale da se uključe i podrže ovaj vrijedni projekt.
Naime, kako pišu, krov ovog prostora koji se nalazi u sklopu nekadašnje vojarne u Ulici Stjepana Radića, a koji je poznat po brojnim koncertima, unatoč svim naporima članova i dalje propušta kišu i uništava inventar i djelovanje u koncertnom i izvedbenom prostoru Nigdjezemske.
– Društveno-kulturni centar Nigdjezemska je projekt građanske iniciative »Nigdjezemska« okupljene oko prostora bivše kotlovnice i menze u vojnom kompleksu Stjepan Radić u Zadru, koja je krajem 2012. godine obnovila derutnu zgradu s namjerom okupljanja u autonomnu društveno-kulturnu scenu koja bi djelovala i surađivala na horizontalnim »uradi sam« principima kooperacije i solidarnosti, težeći samoodrživosti. Nigdjezemska je otvorila svoja vrata i započela s programom u proljeće 2015. godine kada su počeli s aktivnostima poput koncerata, diskusija i radionica, besplatnog dućana, komunalnog vrta, knjižnice-infoshopa, filmskih projekcija te pružanju prostora, ljudske i tehničke podrške pojedincima i udrugama iz polja kulturne produkcije, navode iz Nigdjezemske. Dodaju kako u tom kontekstu pozivaju sve zainteresirane da ih još jednom podrže, ovog puta u obnovi derutnog krova zgrade Nigdjezemske. Inače kampanja traje još 57 dana, a cilj im je skupiti oko 4.000 eura. Do sada su uspjeli skupiti 1.500 eura te zahvaljuju svima koji su uplatiti i pozivaju ostale da se uključe i podrže ovaj vrijedni projekt.