Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Boris Glavan kandidat za privlačkog načelnika?

Autor: Velimir Brkić

03.03.2009. 23:00
Boris Glavan kandidat za privlačkog načelnika?

Foto: Velimir BRKIĆ



U glasovanju je Glavan dobio 25, a Gašpar Begonja 17 glasova čime je postao predsjednik OO HDZ-a, a u Izvršni odbor ušao je i donedavni načelnik Kažimir Kolanović


Boris Bore Glavan novi je predsjednik Općinskog odbora HDZ Privlaka, odlučeno je na izvanrednoj skupštini HDZ-a Privlaka održanoj u ponedjeljak kasno navečer. Za čelno mjesto predsjednika OO HDZ Općine Privlaka istaknuta su dva kandidata – Boris Glavan dobio je 25 glasova, a njegov protukandidat Gašpar Begonja 17 glasova. Glavan je po zanimanju vozač u zadarskoj Liburniji, a njegov izbor najvjerojatnije znači i kandidatura za načelnika Privlake iz redova HDZ-a.
Na sjednici koju je sazvao povjerenik stranke, načelnik Željko Grbić u suradnji s deveteročlanim Povjerenstvom nazočila su 42 od 52 pozvana člana privlačkog HDZ-a koliko je u trenutku raspuštanja stranke bilo registriranih članova HDZ-a.
Za članove Izvršnog odbora izabrani su Dragan Glavan, Ante Mustać, Ive Surić, Ivica Surić, Nikica Mustać, Kažo Kolanović, Pelegrin Mustać i Frane Ante Grbić. U Nadzorni odbor izabrani su Nikola Mustać, Ivica Buškulić i Ivica Grbić. Zanimljivo da je u Izvršni odbor izabran već “otpisani” bivši načelnik i predsjednik stranke Kažo Kolanović, dok u ni jednom stranačkom tijelu nema aktualnog načelnik Željka Grbića.
Izborom novog vodstva stranke, može se reći, okončana je kriza u HDZ-u Privlaka koja je kulminirala u drugoj polovini protekle godine uslijed devetogodišnje privlačke trakavice, prodaje 160.000 četvornih metara zemljišta na Kulini na sjevernoj strani Privlake, uslijed čega je u mjesecu listopadu Kažo Kolanovića nakon 12 godina odlazi s mjesta prvog čovjeka naselja i općine na krajnjem sjeverozapadnom dijelu Zadarske županije koja broji više od 3.000 žitelja. Za nasljednika Kalanovića samo nekoliko mjeseci pred lokalne izbore izabran je gospodarstvenik Željko Grbić (HDZ) kojem je upravo protukandidat bio novi predsjednik stranke Boris Glavan. Nedugo potom, početkom mjeseca prosinca protekle godine Županijski odbor HDZ-a pod predsjedanjem Božidara Kalmete raspustio je Općinski odbor HDZ-a izabravši novog načelnika Grbića povjerenikom stranke koji treba provesti prijevremene unutarstranačke izbore na kojima će se ustrojiti novo vodstvo HDZ-a.
Novoizabranom vodstvu privlačkog HDZ-a ovih dana predstoji izabrati kandidata za općinskog načelnika, samostalno ili u koaliciji koji je zajedno s listom HDZ-a za Općinsko vijeće u stanju pobijediti na nadolazećim neposrednim lokalnim izborima u mjesecu svibnju i na taj način u političkom kontinuitetu nastaviti projekte vezane uz turizam, ali i infrastrukturu poput toliko željene zaobilaznice, izgradnje šetnica i završetak SC Sabunike te drugih kapitalnih ulaganja koja slijede pomorsku tradiciju ovoga mjesta kao što je projekt izgradnje marine vrijedne 24 milijuna kuna.
Inače, sadašnje privlačko Općinsko vijeće je sastavljeno od 5 vijećnika HDZ-a, 2 HSP-a, 3 SDP-a i 3 nezavisna vijećnika, a na vlasti je koalicija HDZ – HSP.