Društvu oboljelih od multiple skleroze 30 dijelova slike Val

Slika korisnika admin
val
Slika Val razrezana je u komade

U sklopu humanitarne akcije likovne udruge Humana Art iz Zagreba pod nazivom 1000 dijelova slike Val za 33 udruge, hrvatski slikar Đuka Siroglavić darovao je Društvo oboljelih od multiple skleroze Zadarske županije s 30 dijelova svoje slike koja je zbog veličine od 10.800 četvornih metara 25. srpnja 2007. godine proglašena najvećom slikom na svijetu.

Ova vrijedna donacija javnosti će biti predstavljena danas u 16 sati u prostorijama Društva u Ulici Frane Petrića 3.

Inače, slika je nastajala od veljače do srpnja 2007. godine u prostorima vojarne na Borongaju u Zagrebu. Nakon što je bila dovršena, postavljena je na ogradu bračkog aerodroma gdje je od komisije za Guinnessove rekorde dobila certifikat Guinness World Records. Potom je izrezana i u dijelovima od kojih svaki ima autorov potpis i certifikat donirana u humanitarne svrhe.

Inače, slika je u originalu teška više od 5 tona i duga 6400 metara. Visoka je između 1,4 i 1,7 metara, a u njenu izradu utrošeno je oko 2,5 tona boje. Prema želji autora slike, njezini dijelovi veličine 70x140 centimetara prodavat će se po cijeni od 1600 kuna, a dobiveni prihod će Društvo prema svom vlastitom nahođenju upotrijebiti za sredstava kojim će pomoći onima kojima je pomoć u njihovoj udruzi najpotrebnija.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno