Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Gradski zahod “zalutao” u Jadroliniju

Autor: Elza Radulić-Toman

03.03.2009. 23:00
Gradski zahod “zalutao” u Jadroliniju

Foto: Elza RADULIĆ-TOMAN



Grad ima još jedan javni zahod i to na prometnoj lokaciji i održava ga kako priliči turističkome gradu, o čemu svjedoči red Japanaca pred njegovim vratima


Godinama smo pisali kako u turističkome Zadru nema dovoljno zahoda, kako Grad i Turistička zajednica ne mare gdje će turisti pronaći WC, a i obnavljanje nekih zahoda trajalo je predugo, no danas možemo pohvalno o tome pisati. Nekidan smo zatekli grupu japanskih turista koji su strpljivo, kakvi oni i jesu, čekali red za zahod u zgradi Jadrolinijine agencije na Liburnskoj obali. Njihov zadarski vodič Davor Stipanić kazao nam je da sve turiste dovodi u ovaj zahod, jer je na dobroj poziciji blizu stajališta za turističke autobuse i zato što je označen na planu grada Zadra. Stipanić kaže da je ranije na istome planu bio ucrtan i zahod u Arsenalu, no nije siguran da je to bilo u redu, s obzirom da je riječ o ugostiteljskom objektu pa je smatrao da nije primjereno tamo voditi goste. U Jadroliniji je sasvim druga stvar, jer je zahod javni i to u vlasništvu Grada, o čemu se zapravo u javnosti i malo znade. Grad se ne hvali da godinama ima još jedan javni zahod i to na vrlo dobroj gradskoj lokaciji i održava ga pristojno, kako priliči turističkome gradu.
Osim svega, od Željka Medura, prvoga čovjeka Jadrolinijine zadarske agencije, saznajemo i da je njihov samo prostor za prodaju putnih karata, ali i to da agencija radi od ranoga jutra do kasne večeri. Naime, prvi trajekt polazi u 5 sati za Sali i službenice su tamo već iza 4,30 sati, a kako je zadnji trajekt za Preko u 23 sata, agencija je otvorena do toga vremena pa tako i ovaj gradski WC.
Ovaj zahod je samo tijekom zime koristilo više od tisuću Japanaca koji su posjetili Zadar.