Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Mijolović: Sve je riješeno

Autor: Viktor Bogut

03.03.2009. 23:00
Mijolović: Sve je riješeno

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Kuglači Zadra napravili su najvjerojatnije presudan korak koji će im i ove sezone donijeti titulu najbolje momčadi u državi. Nakon što su loše odradili dvoboj(e) četvrtfinala Europske lige, nakon kojih su završili s nastupom na međunarodnoj sceni, Zadrani su se trgnuli i na najbolji mogući način krenuli prema raspletu sezone. Ovaj vikend su ostvarili dvije važne gostujuće pobjede i manje-više riješili sve dvojbe oko novog prvaka. Prvo su u subotu 7,5:0,5 svladali Bjelovar, da bi dan kasnije 5:3 bili bolji od zagrebačkog Medveščaka.
– Iako je Bjelovar na papiru jača momčad nego Medveščak, mi smo u Bjelovaru odigrali znatno bolje i nismo dopustili domaćinu niti malo šanse. Dan kasnije nismo bili na istoj razini. Ipak nas je umor malo dotaknuo, no kontrolirali smo igru, rezultat i na kraju došli do pobjede – istaknuo je trener Zadra Šime Mijolović. Njegova momčad u subotu je odigrala regularno kolo, da bi u nedjelju odradila novi zaostatak. Iako je igra u drugoj utakmici bila daleko ispod razine “Zadra”, ono što je najvažnije bodovi su tu, a Zadranima titula samo teoretski može uzmaknuti.
– Kandit Premijer koji nas je pratio u stopu cijelo vrijeme, a u jednom trenutku bio i dvije pobjede ispred nas, porazom protiv Grmoščice izgubio je svaku šansu. U ovom trenuku jedino nas Novska može stići.
No, to se ne bi trebalo dogoditi.
– Mi ćemo do kraja prvenstva odigrati još tri utakmice. Ako sve tri izgubimo, a Novska sve tri dobije, oni će postati prvaci. No, teško da će se ovo drugo dogoditi, a ono prvo sigurno neće. Mogu slobodno reći da je prvenstvo praktički riješeno.
Zadar u iduću subotu gostuje u Splitu kod vrlo jake momčadi Poštara.
– Bit će to pravi derbi. Poštar igra dobro, stoji dobro na ljestvici i ima niz jakih igrača. Ali mi ćemo se spremati da u subotu uzmemo titulu prvaka – zaključio je zadarski strateg.